News

112-nieuws: meerdere ongelukken op snelwegen • inval in stash-locatie

In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

09.25

Aanhouding voor inbraken in vakantiehuisjes

Een 48-jarige man uit Nuenen en een 30-jarige man uit Mierlo zijn maandagochtend aangehouden op verdenking van meerdere inbraken in vakantiehuisjes in Valkenburg. De politie kwam het tweetal op het spoor nadat in Maastricht een gestolen auto werd gevonden. Die auto was buitgemaakt bij een inbraak in een van die vakantiehuisjes. De Nuenenaar wordt voorgeleid. De 30-jarige man uit Mierlo is weer in vrijheid gesteld, maar blijft verdachte.

09.00

Vijftien bestuurders bekeurd tijdens controle in Breda

Vijftien mensen zijn woensdag bekeurd tijdens een integrale verkeerscontrole in de wijk Hoge Vucht in Breda. Onder meer drie keer vanwege het rijden zonder rijbewijs, twee keer vanwege het rijden met gladde banden en twee keer vanwege het rijden ondanks een verlopen APK. Twee automobilisten werden betrapt terwijl ze aan het bellen terwijl ze aan het verkeer deelnamen. Een voertuig werd meegenomen omdat de bestuurder niet de juiste papieren van de verhuurder kon tonen en hier onrechtmatig in reed.

08.00

Meerdere ongelukken op snelwegen A67, A16, A2, A50 en A58

A67:
Rond halfnegen vond op de A67 van Venlo richting Eindhoven een ongeluk plaats. Daar botste bij verzorgingsplaats Groote Bleek een automobilist op de auto voor hem. Een van de auto’s eindigde tegen de vangrail. Het ongeluk leidde tot twaalf kilometer file vanaf Asten, goed voor een uur vertraging. Rond negen uur werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven.

Op de A67 bij vond Maarheeze een kopstaartbotsing plaats (foto: WdG/SQ Vision).
Op de A67 bij vond Maarheeze een kopstaartbotsing plaats (foto: WdG/SQ Vision).

A16:
Op de A16 van Breda richting Rotterdam waren donderdagochtend bij knooppunt Klaverpolder tijdelijk twee rijstroken minder beschikbaar na een ongeluk. Er moesten bergingswerkzaamheden plaatsvinden en de weg moest schoongemaakt worden. Rond halfnegen werd de weg weer vrijgegeven.

A2:
Een automobilist botste donderdagochtend op de A2 bij Batadorp tegen de vangrail. Dit gebeurde op de weg van het zuiden richting Eindhoven. De bestuurder zat bekneld in de auto en is door hulpverleners bevrijd. Vanwege het ongeluk werden twee rijstroken afgesloten. Verkeer richting Amsterdam kreeg het advies om te rijden via Nijmegen en de A73, A50 en A15 te nemen. Rond kwart voor negen werden de afgesloten rijstroken weer vrijgegeven.

Wachten op privacy instellingen…

A50:
Op de A50 van Oss richting Eindhoven botsten donderdagochtend rond kwart voor acht twee vrachtwagens op elkaar ter hoogte van Ekkersweijer. De schade was groot, maar er raakte niemand gewond. Na dit ongeluk werd de linkerrijstrook afgesloten. De afsluiting van die rijstrook leidde op het hoogtepunt tot een file van zestien kilometer, goed voor drie kwartier vertraging. Rond kwart voor tien was de file hier vrijwel verdwenen.

Na de botsing van de twee vrachtwagens op de A50 bij Son werd de linkerrijstrook afgesloten (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Na de botsing van de twee vrachtwagens op de A50 bij Son werd de linkerrijstrook afgesloten (foto: Sander van Gils/SQ Vision).

Het ongeluk op de A50 bij Son gebeurde rond kwart voor acht donderdagochtend (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Het ongeluk op de A50 bij Son gebeurde rond kwart voor acht donderdagochtend (foto: Sander van Gils/SQ Vision).

Wachten op privacy instellingen…

A58:
Naast de diverse ongelukken was het donderdagochtend ook erg druk op de A58 van Breda richting Eindhoven. Daar stond rond negen uur zeventien kilometer file tussen de knooppunten De Baars en Batadorp. De ANWB waarschuwde voor een vertraging van een uur. Pas rond kwart voor tien nam deze file aanzienlijk af.

LEES OOK: Verkeerschaos rond Eindhoven na meerdere ongelukken op snelwegen

06.45

Grote vertraging op de E19 richting Antwerpen, omrijden vanuit Breda

Het verkeer op de E19 in de richting van Antwerpen kreeg donderdagochtend het advies om bij Breda om te rijden. De ANWB waarschuwde voor een grote vertraging na een ongeluk op de E19 in België. Vanuit Breda konden weggebruikers beter omrijden via Bergen op Zoom (A15, A29, A4, A12 (B)).

Wachten op privacy instellingen…

06.20

Politie doet inval in ‘stash-locatie’ in Breda

Een ondermijningsploeg van de politie heeft woensdag in Breda een inval gedaan. Het ging daarbij om een zogeheten stash-locatie. Dat is een plek waar de voorraad drugs wordt verpakt en bewaard om te verhandelen. De politie spreekt van een mooie vangst. De exacte locatie is niet bekendgemaakt. Er zijn meerdere mensen aangehouden, meldt de politie op Instagram.

Foto: politie
Foto: politie

Foto: politie
Foto: politie

06.15

Auto door brand verwoest in Heusden, politie zoekt getuigen

Op de Tramhaven in Heusden is donderdagochtend vroeg een auto door brand verwoest. De melding van de brand kwam rond kwart over zes binnen. Toen de brandweer bij de plek van de autobrand aankwam was het vuur al uit. De volledig uitgebrande auto was ook al bijna afgekoeld. In de directe omgeving heeft waarschijnlijk niemand iets van de brand gemerkt. De politie is op zoek naar getuigen.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision

18.30

Ongeluk met gewonde in Deurne

Op de kruising van de Voltstraat met de Liesselseweg in Deurne zijn woensdag twee automobilisten op elkaar geklapt. Beide voertuigen tolden meters weg. De bestuurster van de ene auto moest door de brandweer worden bevrijd. Zij werd met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De man die de andere auto bestuurde, kwam met de schrik vrij. De kruising was tijdelijk afgesloten.

Wachten op privacy instellingen…

17.40

Fietser zwaargewond na aanrijding

Bij een ongeluk op de kruising van de N69 met de A67 in Veldhoven is woensdag een fietser zwaargewond geraakt na een aanrijding. De man is met spoed naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht. De oprit van de A67 werd tijdelijk afgesloten.

Wachten op privacy instellingen…Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.