News

5 simpele manieren om bladluis te bestrijden

Maar hoe? Wij leggen je 5 simpele manieren uit:

1. Planten met sterke geuren 

Bladluizen hebben een hekel aan planten met een sterke geur. Denk aan lavendel, bonenkruid, knoflook en goudsbloemen. Plant dus zo’n sterk geurende bloem of plant naast je geteisterde plant en de bladluizen zullen maken dat ze wegkomen!

2. Pletten 

Plet een aantal bladluizen voorzichtig met je vingers. Zo gaan ze niet alleen dood, maar komt er ook een bepaalde geur vrij die bepaalde insecten zoals lieveheersbeestjes zal aantrekken die ze met liefde opeten.

3. Bestrijden met huis- tuin- en keukenmiddelen 

Je hoeft echt niet meteen naar het tuincentrum te rennen om bestrijdingsmiddelen te kopen. Je kunt dit namelijk ook gemakkelijk zelf maken met spullen die je waarschijnlijk al in huis hebt staan. Meng bijvoorbeeld 1 eetlepel groene zeep met 1 liter water en je hebt je eigen bestrijdingsmiddel. Toch liever bestrijdingsmiddelen uit de winkel gebruiken? Bestrijd ze dan met biologische insecticide of (verdunde) brandnetelgier.

4. Koud water

Liever helemaal geen bestrijdingsmiddelen gebruiken? Spoel je plant dan grondig af met koud water uit de gieter of de tuinslang. Zo krijgt je plant een lekkere koude douche en spoelen de bladluizen meteen weg.

5. Oorwurmen 

Oorwurmen zijn dol op bladluizen, en wij absoluut niet! Dus, 1+1=2… Hang een oorwurmpot op en de oorwurmen hebben een feestmaal en jij bent er binnenkort vanaf!

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.