News

6 tips om een verhuizing voor je hond of kat makkelijker te maken

Er zijn genoeg dingen die jij als baasje kan doen om te voorkomen dat je huisdier stress krijgt voor en na de verhuizing. Met deze tips wordt het een fluitje van een cent.

1. Wennen

Deze tip geldt voor je hond. Honden hechten zich aan hun baasjes, maar ook aan hun omgeving. Daarom is het belangrijk om je hond eerst een paar keer mee te nemen naar je nieuwe huis enkele dagen of weken voor de verhuizing. Laat hem of haar hier lekker rondsnuffelen en aan deze plek wennen. En als jullie er toch zijn laat je hond dan ook meteen uit in de nieuwe buurt.

2. Oppas

Wanneer er stress in huis is ervaart je huisdier dit ook. Een verhuizing betekent automatisch veel stress en dat wil je zo min mogelijk aan je huisdier laten merken. Maar zodra het dé dag is om te gaan verhuizen is dat voor veel mensen niet te vermijden. Laat daarom iemand op je huisdier passen die hij/zij vertrouwt.

3. Spullen van je huisdier

Het inpakken van alle spullen in dozen begint vaak minimaal twee weken van tevoren. Zorg dat je de spullen van je huisdier(e)n laat staan tot de echte verhuizing naar het nieuwe adres. Pak hier ook meteen weer de spullen uit, zodat je hond of kat zich terug kan trekken op zijn vertrouwde mandje of kleedje. 

4. Binnenblijven

Wanneer je kat gewend is om lekker buiten rond te lopen is het belangrijk om je kat eerst gemiddeld zes weken binnen te houden. Hierdoor kunnen ze wennen aan de nieuwe geuren van het huis en weten ze dus straks de weg terug te vinden. Anders lopen ze zo weer terug naar het oude adres. 

5. Chippen

Wanneer je hond of kat is gechipt is het belangrijk om de adreswijziging door te geven. Hetzelfde geldt voor het afmelden van je huisdier in je oude gemeente en aan te melden in je nieuwe. Dit zijn altijd van die dingen die makkelijk vergeten worden in alle hectiek.

6. Thuisblijven

Je huisdieren moeten heel erg wennen aan de nieuwe omgeving. Het enige wat voor hen hetzelfde is gebleven, ben jij als baasje. Zorg er daarom voor dat je zoveel mogelijk thuis bent de eerste dagen. Hier worden je hond en kat rustig van, waardoor ze ook sneller wennen aan hun nieuwe huis.

Elke hond of kat is anders. Kijk dus vooral goed naar wat je huisdier nodig heeft van jou. Dan komt alles goed!

Fotocredits

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.