Politics

ADO presenteert Kuijt als trainer: ‘Wil binnen jaar terug naar Eredivisie’ | NU

ADO Den Haag heeft donderdag Dirk Kuijt gepresenteerd als coach. De oud-speler van onder meer FC Utrecht, Feyenoord en Liverpool begint in de hofstad aan zijn eerste klus als hoofdtrainer en hoopt met ADO zo snel mogelijk te promoveren naar de Eredivisie.

“Ik wil ADO binnen een jaar terugbrengen naar het hoogste niveau”, zei Kuijt op een drukbezochte persconferentie. “ADO is een club die in de Eredivisie thuishoort. ADO moet niet in het rechterrijtje, maar linkerrijtje van de ranglijst staan. We willen de goede spelers van nu behouden en ons het liefst nog versterken.”

De 41-jarige Kuijt is bij ADO de opvolger van interim-trainer Giovanni Franken, die zondag met Den Haag promotie naar de Eredivisie misliep. ADO verspeelde tegen Excelsior in eigen stadion een voorsprong van 3-0 en verloor uiteindelijk via strafschoppen. Direct na afloop ontstonden zware rellen in en om het stadion.

Kuijt zat zondag balend voor de televisie toen hij zag dat ADO er niet in slaagde promotie af te dwingen. “Natuurlijk was ik ook teleurgesteld, aangezien ik toen al wist van de interesse van ADO”, vervolgde hij.

“Maar dat hoort er ook bij. Wat me in ADO aanspreekt, is de ambitie van de club. Ik hoor regelmatig voorbijkomen dat ADO een sleeping giant is. Het spreekt me enorm aan om juist bij zo’n club te beginnen en me hier verder te ontwikkelen als coach.”

Kuijt wilde graag hoofdtrainer Feyenoord worden

Kuijt sloot in 2017 zijn voetbalcarrière af met een hattrick in de kampioenswedstrijd van Feyenoord tegen Heracles Almelo (3-1). De 104-voudig international van Oranje bleef daarna bij Feyenoord om onder leiding van de toenmalige directeur Martin van Geel ervaring op te doen in het management.

Kuijt werd een jaar later trainer van Feyenoord Onder 19 en hij liep tijdens de trainerscursus als stagiair mee bij de Rotterdamse hoofdmacht. In eerste instantie wilde Kuijt graag hoofdtrainer bij Feyenoord worden, maar hij verliet de club begin vorig jaar toen bleek dat hij die kans voorlopig niet gaat krijgen. Kuijt was sindsdien regelmatig op tv te zien als voetbalanalist.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.