Sports

ADO riskeert boete, maar kan opgelucht ademhalen: ‘Blij dat de KNVB meedenkt’

ADO Den Haag mag het seizoen toch nog afmaken met Giovanni Franken in de dug-out. De licentiecommissie van de KNVB heeft ADO extra dispensatietijd gegeven.

Assistent Franken werd na het ontslag van Ruud Brood voor de groep gezet, maar heeft niet de juiste papieren. De KNVB wilde geen dispensatie tot 30 juni verlenen, werd eerder deze week duidelijk, maar stelt zich wel soepel op: in plaats van de gebruikelijke vier weken krijgt ADO acht weken respijt, waardoor Franken nog tot begin mei mag blijven zitten.

ADO speelt op 6 mei zijn laatste competitieduel van het seizoen en begint daarna aan de play-offs om promotie/degradatie. Mits ADO dan nog geen nieuwe trainer heeft, kan de KNVB-dispensatie dan met twee weken verlengd worden en kan Franken hoofdtrainer blijven, al zou dat de club wel op een boete komen te staan.

Interim-directeur Edwin Reijntjes is blij met de regeling die is getroffen, laat hij weten aan De Telegraaf. “We zijn erg blij dat de KNVB zo heeft meegedacht”, klinkt het. “We hebben bij de KNVB dispensatie aangevraagd tot 30 juni, maar daar ging de bond niet akkoord mee. Ze hebben ons wel meer tijd dan gebruikelijk gegeven om het op te lossen.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s

Meer video’sSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.