News

Akkoord in Amerikaanse Senaat over strengere wapenwet

In het voorstel staan bescheiden restricties voor nieuwe vuurwapens. Het wordt bijvoorbeeld makkelijke voor staten om wapens uit handen te houden van mensen die een gevaar voor zichzelf of anderen zijn.

Ook worden wapenkopers tussen 18 en 21 jaar aan strengere onderzoeken onderworpen. Het wetsvoorstel is gekoppeld aan ongeveer 15 miljard dollar extra voor de geestelijke gezondheidszorg en investeringen in veiligheid op scholen.

Waarschijnlijk wordt aan het eind van de week gestemd over het voorstel. Omdat er steun is in beide partij, zal de stemming waarschijnlijk een formaliteit zijn. Daarna moet ook het Huis van Afgevaardigden er nog over stemmen.

Democraten willen meer

De Democratische voorzitter van het Huis, Nancy Pelosi, liet eerder al weten bereid te zijn elk wetsvoorstel aan te nemen dat de Senaat passeert en tot meer vuurwapenbeperkingen leidt. “Als het levens redt en er is steun voor binnen beide partijen, dan juichen we het toe, zelfs als het niet alle maatregelen bevat die we willen.”

President Biden zal de wet waarschijnlijk ook ondertekenen. De voorstellen gaan niet zo ver als hij zou willen. Biden noemde het eerder onbegrijpelijk dat de 18-jarige schutter in Texas twee automatische wapens kon kopen:

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.