Sports

Alderweireld dacht aan stoppen bij Ajax: “Echt niet gelukkig”


7:56 – Toby Alderweireld (33) heeft in het verleden gedacht aan stoppen in zijn tijd bij Ajax. De verdediger kampte vooral in zijn jonge jaren met heimwee en had in Amsterdam – waar hij uiteindelijk slaagde en heel gelukkig werd – te maken met een behoorlijk cultuurshock.

Alderweireld dacht aan stoppen bij Ajax: "Echt niet gelukkig"


Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

“Allereerst kampte ik met heimwee. En ik ging in de Bijlmer naar school. Dat was voor mij echt een cultuurschok. Het was voor mij de eerste echte kennismaking met de multiculturele samenleving”, blikt Alderweireld in De Telegraaf terug op zijn jaren in de jeugdopleiding. “Het was gewoon allemaal even wennen: school, Ajax en zeker het gastgezin dat ook bepaalde verwachtingen had. Ik vond het gewoon allemaal heel lastig. Mijn mazzel was wel dat ik op het voetbalveld de knop altijd heel makkelijk kon omdraaien en mijn stappen bleef zetten.”

Regelmatig reed Alderweireld dan ook weer even terug naar België. “Mijn moeder wilde me terug, maar mijn vader zei dat ik gewoon door moest gaan bij Ajax. Dat was hard, want ik gaf aan dat ik echt niet gelukkig was. Achteraf ben ik hem dankbaar, want door niet altijd de makkelijkste weg te kiezen, kom je ergens in het leven”, stelt de voetballer in de ochtendkrant.

Lees ookAlderweireld kijkt uit naar Oranje-clash en reageert op Antwerp-gerucht

Ajax failliet
Alderweireld bouwde in die periode ook een hoop clubliefde op, zo werd eveneens duidelijk in het vraaggesprek. Zo kwam de Belg zijn club in 2011 tegemoet, vlak nadat Ajax voor het eerst na zeven jaar weer eens de titel had gewonnen. “Maar Rik van den Boog vroeg me salaris in te leveren, omdat Ajax écht in de schulden zat. Dus om Ajax een transfersom te gunnen, heb ik letterlijk voor heel weinig bijgetekend. Op zijn beurt heeft Marc Overmars mij weer geholpen door geen al te hoog bedrag aan Atletico Madrid te vragen.”Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.