Sports

“Als ik Mercedes moet geloven, rijden ze achteraan”

“Als ik Mercedes moet geloven, rijden ze helemaal achteraan en hebben ze een vreselijke auto”, merkte Max Verstappen tijdens de persconferentie op vrijdagochtend op, na een vraag van Motorsport.com over wat zijn verwachtingen zijn van Mercedes dit seizoen. “En dat is al het geval sinds de wintertests van 2017. Nee, we zullen zien. Ik weet zeker dat ze competitief zullen zijn.”

Tijdens de testdagen in Bahrein liet de regerend wereldkampioen weten wel te kunnen lachen om hoe Mercedes andere teams in de favorietenrol probeert te duwen. “Ik snap dat wel. Zo is het altijd al geweest. Als iemand goed voor de dag komt of een team waarvan iedereen denkt dat ze goed voor de dag zullen komen, dan is het ‘oh nee, maar wij zijn niet de favoriet’”, zei hij een week geleden met een glimlach tegen onder andere Motorsport.com. “En als het een week later wel goed gaat, dan is het: ‘oh nee, maar we hebben het zo goed omgedraaid in een week. Echt niet normaal, ongelooflijk werk. Dank aan alle mensen in de fabriek’.”

Verstappen toonde zich verder nog eens tevreden over het voorseizoen dat Red Bull Racing heeft gehad. “Ik denk dat het testen goed is verlopen, al is het nog steeds onduidelijk waar we precies staan”, sprak hij op het Bahrain International Circuit. “Tijdens de laatste testdag reden we met een upgrade op de auto en die lijkt ons iets meer rondetijd te hebben opgeleverd, waar ik natuurlijk wel blij mee was. Maar goed, we hebben nog geen raceweekend gehad. We zullen er in de kwalificatie wel achter komen waar we staan.” Gevraagd naar wat zijn doel is voor het eerste raceweekend van het seizoen, antwoordde hij: “Ik hoop dat ik natuurlijk dat ik vooraan kan staan, maar we zullen zien. Op dit moment weten we het gewoon nog niet.”

Lees meer over Max Verstappen en Red Bull:

F1-update: Verstappen klaar voor de start, Hülkenberg is terug

 

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.