Sports

Coëfficiëntenschade beperkt ondanks exit Ajax, AZ en Vitesse


23:10 – De week begon voor het Nederlandse voetbal nog dramatisch met de uitschakeling van Ajax in de Champions League, maar donderdagavond zijn er in elk geval herstelwerkzaamheden verricht in de Conference League. Het was genoeg om uit te lopen op Portugal, maar niet om het ze de cyclus in de huidige jaargang nog écht moeilijk te maken.

Coëfficiëntenschade beperkt ondanks exit Ajax, AZ en Vitesse


Wie wint de klassieker? Voorspel de winnaar en krijg je winst verhoogd met 50% bij Jacks.nl.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Door de zeges van PSV (bij FC Kopenhagen) en Feyenoord (van Partizan Belgrado) schreef Nederland al liefst 0,800 punt bij. Hoewel beide ploegen ook doorstomen naar de kwartfinale van de Conference League, zijn er nog geen bonuspunten verdiend. Pas vanaf het bereiken van de halve finale worden er bonuspunten uitgekeerd in het derde toernooi van Europa. Wel zijn dit onze enige vertegenwoordigers dit seizoen nog over in Europa. 

AZ (tegen FK Bodo Glimt) en Vitesse (tegen AS Roma) schreven ieder 0,200 punt bij na hun remises, waardoor er deze week in totaal 1,2 punt werd gepakt. Daarmee staat de teller dit seizoen in totaal op 20,5 punt en dat is nog altijd het hoogste aantal van heel Europa. Feyenoord kwam door de zege op 20,5 clubpunt bij de beste tien clubs van Europa dit seizoen. Omdat er deze week drie clubs uitgeschakeld werden, zal de teller voorlopig wel moeizamer gaan voor Nederland.

Concurrent Portugal heeft bijvoorbeeld eveneens twee clubs over en haalde in totaal 1,00 punt deze week door de resultaten van Benfica (winst), Sporting Braga (remise) en FC Porto (remise, maar wel uitgeschakeld). Daardoor is het normaliter uitgesloten dat we in de huidige stand voor het volgende seizoen de zesde plaats nog overnemen van Portugal, maar voor het komende seizoen staat Nederland virtueel nog wel altijd op die plek die rechtgeeft op twee rechtstreekse (!) Champions League-tickets. 

Huidige stand:
5. Frankrijk: 58.914 punten (3/6)
6. Portugal: 52. 882 punten (2/6)
7. Nederland: 47.500 punten (2/5)
8. Oostenrijk: 38.850 (0/5)

Stand seizoen 2023/24:
5. Frankrijk: 47.414 punten (3/6)
6. Nederland: 44.600 punten (2/6)
7. Portugal: 43.216 punten (2/6)Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.