Sports

Colombiaans voetbalicoon Rincón (55) overleden na auto-ongeluk


8:10 – Freddy Rincón is in de nacht van woensdag op donderdag op 55-jarige leeftijd overleden. De voormalig profvoetballer van onder meer Real Madrid, Napoli en Corinthians lag sinds maandag in kritieke toestand in het ziekenhuis na een auto-ongeluk. Daar is hij bezweken aan zijn verwondingen.

Colombiaans voetbalicoon Rincón (55) overleden na auto-ongeluk


Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Afgelopen maandag kwam het nieuws naar buiten dat Rincón betrokken was geraakt bij een zwaar ongeval in de Colombiaanse stad Cali. Daar kwam de auto van de oud-voetballer in botsing met een bus en raakten vijf mensen gewond. Rincón werd met zwaar hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis, waar de hulp uiteindelijk dus niet heeft mogen baten.

Een woordvoerder van het ziekenhuis heeft namelijk laten weten dat Rincón ondanks alle hulp niet meer in leven is. De Colombiaan speelde 1990 en 2001 liefst 84 interlands voor Colombia en wist daarin zeventien keer te scoren. Hij is in Europa bekend uit zijn tijd bij Napoli en Real Madrid. Daarnaast speelde hij ook jarenlang in Colombia en Brazilië.

Rincón was liefst drie keer met Colombia te bewonderen op het WK. Op de eindtoernooien van 1990, 1994 en 1998 was hij van de partij. Nadat hij zijn actieve loopbaan in 2004 had beëindigd, was de oud-middenvelder nog actief als trainer. Hij werkte onder meer voor Corinthians, de club waar hij tot twee keer toe de clubkleuren van verdedigde als speler.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.