News

Daags na de Tour gaat door en heeft zelfs meer sponsoren

De organisatie van ‘Daags na de Tour’ durft het nu al te zeggen: dit jaar gaat het wielerevenement in Boxmeer wel door. Door corona werden de laatste twee edities afgelast. Rondevoorzitter Pierre Hermans stelt dat iedereen er heel veel zin in heeft. “We zijn nu wel klaar met het virus.”

Traditioneel is het de maandag na het einde van de Tour de France feest in Boxmeer. Door twee coronajaren kon dit niet. Maar dit jaar staan alle seinen op groen: “Het is geweldig om te zien dat in de twee jaar zonder de ronde, iedereen er toch in is blijven geloven”, laat voorzitter Pierre Hermans weten.

In 2019 won Mike Teunissen. Wout Poels eindigde op een tweede plek. Steven Kruiswijk uit Nuenen werd derde. Er kwamen ruim 40.000 mensen naar het evenement kijken.

Ook de vrouwentop keert terug op Daags na de Tour. In 2019 was Marianne Vos de laatste winnares van de wielerronde. Naast al de wielrenners komen er voor het eerst sinds 2015 ook weer skeeleraars.

De technische commissie van Daags na de Tour hield in de coronajaren al het materiaal goed in orde. Ook zagen ze dat bijna alle sponsoren de wielerronde trouw bleven: “We hebben de rij zelfs uit kunnen breiden. Daarom hebben alle wielerliefhebbers iets om naar uit te kijken. We hebben er gewoon heel veel zin in.”Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.