Sports

De Jong voegt zich in prachtig rijtje met individuele Barça-prijs


13:48 – Frenkie de Jong heeft de Barça Players Award gewonnen. Die fair play-prijs wordt elk seizoen aan een speler uitgereikt, waardoor de middenvelder zich inmiddels heeft gevoegd in een prachtig rijtje. Eerder gingen onder anderen Andrés Iniesta, Xavi Hernández, Carles Puyol en Lionel Messi al met de prijs aan de haal.

De Jong voegt zich in prachtig rijtje met individuele Barça-prijs


De Nederlander kreeg de prijs, die sinds 2010 bestaat, daags na het duel met Galatasaray. Het bestuur van de Catalaanse club kwam naar het trainingscomplex om de trofee uit te reiken aan de middenvelder. Vijfduizend supporters stemden voor de prijs, waarbij de international van Oranje dus als winnaar uit de bus kwam. ‘Bij deze prijs staat de houding van de speler binnen en buiten de lijnen boven de sportieve resultaten’, laat Barcelona weten via de officiële kanalen.

Volgens de club heeft De Jong zijn trofee te danken aan zijn betrokkenheid bij de club sinds zijn komst. Daarnaast wordt zijn ‘permanente nederigheid’ genoemd. Aitana Bonmatí van de vrouwenploeg won dezelfde prijs. Sinds het seizoen 2018/2019 bestaat deze prijs dus ook bij de damesploeg. Daarvoor werd alleen een speler van de mannelijke hoofdmacht in het zonnetje gezet.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.