Sports

De meest en minst gunstige opponenten voor Feyenoord en PSV


11:30 – Met Feyenoord en PSV is Nederland het best vertegenwoordigde land in de kwartfinale van de Conference League. De twee zouden elkaar vanmiddag bij de loting kunnen treffen, maar leuker is uiteraard wanneer allebei de clubs kans maken op een plek in de halve finale. Wie kunnen ze daar het best voor treffen? 

De meest en minst gunstige opponenten voor Feyenoord en PSV


Wie wint de klassieker? Voorspel de winnaar en krijg je winst verhoogd met 50% bij Jacks.nl.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

PAOK (schakelde AA Gent uit)
Misschien is men in Eindhoven het er niet helemaal mee eens dat PAOK de meest gunstige loting zou zijn. PSV trof de Grieken vorig seizoen in de groepsfase van de Europa League, waar het thuis met 3-2 won, maar in de uitwedstrijd met 4-1 onderuit ging. Echt makkelijke tegenstanders zijn er inmiddels dan ook niet meer, al zullen PSV en Feyenoord niet teleurgesteld zijn als de Griekse nummer twee vanmiddag uit de koker komt. 

Bodø/Glimt (schakelde AZ uit)
Ook na twee duels met AZ blijft Bodø/Glimt een lastig te peilen ploeg. De club schakelde de Alkmaarders uit, maar had daar wel een onterechte strafschop in de heenwedstrijd en een verlenging na de return voor nodig. De Noren, die pas begin april aan de nationale competitie beginnen, gelden op papier nog altijd als een van de zwakkere overgebleven ploegen in het toernooi. Maar de knappe prestaties uit de groepsfase, met uiteraard de 6-1 zege op AS Roma als hoogtepunt, zijn we nog niet vergeten…

Slavia Praag (schakelde LASK Linz uit)
Feyenoord maakte in de groepsfase al kennis met Slavia Praag en weet dus dat het de ploeg kan verslaan. In de eigen Kuip won het met 2-1, waarna het in de uitwedstrijd het punt pakte (2-2) dat genoeg was om overwintering veilig te stellen. Gemakkelijk ging dat beslist niet, maar Slavia mag nog wel in het rijtje met de meest gunstige lotingen geplaatst worden. Zeker omdat twee basisspelers in de laatste wedstrijd rood pakten en dus in ieder geval de heenwedstrijd van de kwartfinale zullen missen.

Olympique Marseille (schakelde FC Basel uit)
De minst gunstige tegenstanders zijn afkomstig uit de grote vijf competities, waar Olympique Marseille als nummer twee van de Ligue 1 uiteraard ook bij hoort. De Franse club stroomde net als PSV in via de groepfase van de Europa League en rekende vervolgens af met Qarabag en FC Basel. Lastig te verslaan, maar onmogelijk zeker niet.

Leicester City (schakelde Stade Rennais uit)
Met Stade Rennais had Leicester City waarschijnlijk de moeilijkste tegenstander van alle winnaars van de achtste finale. Dat ging bepaald niet vanzelf voor The Foxes, maar de belangrijke horde is genomen. Met een teleurstellende twaalfde plaats in de Premier League is de Conference League dé manier om dit seizoen toch nog wat glans te geven. Leicester heeft bovendien het hoogste spelersbudget van alle overgebleven clubs. Bepaald niet de tegenstander die je wil tegenkomen dus.

AS Roma (schakelde Vitesse uit)
Vitesse liet tegen AS Roma tot twee keer toe zien dat het zeker een tegenstander is waar tegen te voetballen valt. De Italianen lieten op hun beurt echter maar weer eens zien dat je met het voetbal van José Mourinho niet beter hoeft te zijn om tot een overwinning te komen. Op papier lijkt de Romeinse club de zwaarste tegenstander die vanmiddag de koker in gaat. Hoop is er echter te putten uit de wisselvalligheid van dit seizoen. Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.