News

Duitsland bestrijdt energiecrisis door openbaar vervoer spotgoedkoop te maken: 9 euro per maand – Joop

  •  

Vandaag

  •  

leestijd 1 minuten

  •  

160 keer bekeken

  •  

52041334694_0727b008bb_k

© cc-foto: Andrew

De Duitse regering biedt burgers in de drie zomermaanden de kans om voor 9 euro per maand ongelimiteerd met het lokaal en regionaal openbaar vervoer te reizen. Op die manier hoopt de progressieve coalitie de stijgende energiekosten te compenseren en de afhankelijkheid van fossiele energie terug te dringen. De tickets gelden per regio, door heel het land reizen, bijvoorbeeld met de hogesnelheidstrein ICE, valt er niet onder.

De Duitse senaat ging vrijdag akkoord met de maatregel die de staat 2,5 miljard euro zal kosten, onder meer omdat bestaande abonnementhouders gecompenseerd moeten worden.

Critici vrezen dat het openbaar vervoer overbelast zal raken met volle bussen, trams en treinen. Ook wordt er gewaarschuwd dat de duur van de maatregel, een kwartaal, veel te kort is en dat daarna de reguliere prijzen fors zullen stijgen. De liberale minister van transport, Volker Wissing, noemt het goedkope ticket een “enorme kans” voor klimaatvriendelijke mobiliteit. Hij noemt het nu al een succes omdat “iedereen nu over de mogelijkheden van het openbaar vervoer praat”.

De Groenen wijzen er op dat de maatregel verlichting biedt voor de lage inkomens die zwaar getroffen worden door de stijgende inflatie. 

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.