Sports

Een bewogen Nederlandse avond in de Conference League


0:30 – In de rubriek ‘Gisteren gemist’ zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 17 maart. 

Een bewogen Nederlandse avond in de Conference League


Wie wint de klassieker? Voorspel de winnaar en krijg je winst verhoogd met 50% bij Jacks.nl.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Feyenoord tankt coëfficiëntenpunten én vertrouwen richting Ajax
Feyenoord heeft een uitstekende donderdagavond gekend. Ondanks een flink aantal afwezigen kwam de ploeg van Sipke Hulshoff en John de Wolf – die de met corona besmette Arne Slot vervingen – uitstekend voor de dag en wonnen de Rotterdammers ook de return tegen Partizan Belgrado in de achtste finales van de Conference League, mede dankzij wéér een goal van Cyriel Dessers (3-1).

PSV maakt er weer vier tegen Kopenhagen en bereikt laatste acht
PSV blijft op alle fronten meestrijden om de prijzen. De Eindhovenaren plaatsten zich donderdagavond voor de kwartfinale van de Conference League. Het elftal van Roger Schmidt rekende in de return overtuigend af met FC Kopenhagen. Na de 4-4 van vorige week kwam PSV in Denemarken een stuk sterker voor de dag en resulteerde dat in een 0-4 overwinning. 

AZ komt uitnederlaag niet te boven en is uitgeschakeld
Het Europese avontuur van AZ zit erop: de Alkmaarders slaagden er donderdag niet in de 2-1 achterstand uit de uitwedstrijd bij Bodø/Glimt weg te werken. Na verlenging werd het 2-2 in het AFAS Stadion

Vitesse laat stunt tegen Roma in blessuretijd uit vingers glippen
Vitesse verlaat de Conference League met een flinke kater. De Arnhemmers waren op weg naar een verlenging tegen AS Roma, maar kregen in blessuretijd de deksel op de neus: 1-1. Ondanks de enorme deceptie in Rome, kan Vitesse met opgeheven hoofd terugkijken op een mooi Europees avontuur.

Coëfficiëntenschade beperkt ondanks exit Ajax, AZ en Vitesse
De week begon voor het Nederlandse voetbal nog dramatisch met de uitschakeling van Ajax in de Champions League, maar donderdagavond zijn er in elk geval herstelwerkzaamheden verricht in de Conference League. Het was genoeg om uit te lopen op Portugal, maar niet om het ze de cyclus in de huidige jaargang nog écht moeilijk te maken.

Nederlandse finale in Conference League? Databureau voorspelt
Komt er een Nederlandse finale in de Conference League? Als we databureau fivethirtyeight mogen geloven mogelijk wel, want PSV en Feyenoord worden op basis van statistieken aangehaald als de favorieten voor de eindzege in de Conference League.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.