Entertainment

Eerste beelden van Orks in ‘Lord of the Rings: The Rings of Power’ onthuld


Orks hebben natuurlijk altijd een centrale rol gespeeld in de The Lord of the Rings-franchise, maar de makers achter de nieuwe Amazon-serie The Lord of the Rings: The Rings of Power zijn van plan de wezens meer dan ooit te laten zien. In aanloop naar de release van de serie in september, heeft IGN de eerste beelden in handen van hoe de Orks eruit zullen zien.

Aan het einde van Tolkien’s First Age werden de Orks bijna uitgeroeid in de War of Wrath en zijn de duistere wezens zich op het randje van uitsterven. Aangezien The Rings of Power in de Second Age zal plaatsvinden, ontmoeten we de Orks terwijl ze verspreid zijn over Midden-Aarde. Duizenden jaren voordat ze deel zullen uitmaken van de gigantische duistere legers van Sauron, die het de koninkrijken van mensen en elfen zullen terroriseren, vechten de Orks in de Second Age vooral om te overleven.

Een ander tijdperk

Lindsey Weber, de uitvoerend producent van de serie, benadrukt dat, omdat dit een heel ander tijdperk is voor de Orks, waarin hun aantallen zo afgenomen zijn, het voor de makers van de serie belangrijk was dat ze er anders uit zouden zien en anders aan zouden voelen dan de wezens die we tot nu toe in de Lord of the Rings-franchise hebben gezien. “We hebben veel tijd besteed aan praten over wat het zou betekenen om een Ork in de Second Age te zijn,” zo vertelde Weber. “Het voelde passend dat hun uiterlijk anders zou zijn, onderdeel van een wilder, rauwer, tijdperk in Midden Aarde, niet lang na het einde van de Eerste Eeuw. Als we ze ontmoeten, zijn ze nog niet georganiseerd in legers, ze zijn meer verspreid en proberen alles bij elkaar te scavengen om te overleven. Het is dus gewoon een andere tijd in hun totale verhaal.”

Vrouwelijke Orks?

Het is misschien moeilijk om de Orks voor te stellen los van de zwermen aan krijgers waaraan we gewend zijn geraakt, maar Weber deed nog een belangrijke onthulling, met betrekking tot de manier waarop Orks zich voortplanten, er zullen namelijk blijkbaar ook vrouwelijke Orks te zien zijn in de serie.  “Er zijn enkele vrouwelijke orks waar ik echt van hield,” vertelde Weber. “Maar er is één Ork in het bijzonder, die heel, heel lang en sterk is, die een bijzonder plezierig gevecht heeft met een van onze Elf-personages waarvan ik vermoed dat het een favoriet zal zijn onder de fans, of waarvan ik in ieder geval hoop dat het een favoriet zal zijn,” aldus Weber.

Lord of the Rings: The Rings of Power is vanaf 2 september te zien op Amazon Prime Video. De eerste beelden van de Orks zijn hieronder te bekijken.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.