Business

Emerce Digital Marketing: de transitie van WildkampBij het vijftig jaar oude bedrijf Wildkamp zijn meer dan 200.000 technische artikelen uit voorraad leverbaar. Maar hoe zorg je voor gelijke klantbeleving als in de winkel? Dat leek tot voor kort onmogelijk voor een productcategorie dat altijd (technisch) advies vereist.

Het bedrijf heeft net als Wehkamp de papieren catalogus ingeruild voor online. “Online kun je goed vergelijken, maar we zijn geen prijsvechter,” zegt Jos Veldwijk van Wildkamp bij Emerce Digital Marketing.

Wel was het belangrijk om het aanbod te personaliseren door goed naar de doelgroep te kijken. Een installateur heeft andere informatie nodig dan een agrariër.

Met behulp van het clusteren en analyseren van data, aankoophistorie en kennis van personeel op de werkvloer heeft Wildkamp in samenwerking met De Nieuwe Zaak een datagedreven klantreis ontwikkeld die heeft geleid tot 10 procent stijging in e-commerce omzet.

Het bedrijf overweegt de inzet van kunstmatige intelligentie om slimmere aanbevelingen te doen. Aanbevelingen heeft de webwinkel nu ook, maar daar kan nog een belangrijke slag worden gemaakt. De huidige zoekmachine moet nog betere resultaten gaan opleveren.

Wildkamp heeft inmiddels ook een app die inhoud, jarenlange ervaring en specialistische kennis bij elkaar moet brengen. Die app zal nog verder ontwikkeld worden.

Offline wordt niet vergeten. De koffietafel blijft een belangrijke rol vervullen bij het adviseren van klanten op de winkelvloer.

De presentatie Wanneer fysiek klantcontact je USP is – manoeuvreren naar een online organisatie is na registratie gratis te bekijken.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.