News

Frenkie de Jong: ‘Liefst speel ik hier zo lang mogelijk’

De Jong valt de laatste tijd extra op, omdat hij vaker op het scoreformulier te vinden is, dan we van hem gewend zijn. De middenvelder staat dit seizoen op vier goals en vier assists, in alle competities. En dat met nog veel wedstrijden te gaan.

Vorig seizoen vond de international onder toenmalige hoofdcoach Ronald Koeman zeven keer het net en gaf hij acht assist, zijn hoogste aantal in één voetbaljaar tot nu toe.

De Jong heeft wel een verklaring voor de toename in zijn scorende vermogen. “We zijn nu dominanter dan we in de eerste seizoenshelft waren. We zijn vaker rond de zestien, dus dan kom je er automatisch vaker.”

Clásico

De middenvelder vindt zichzelf wel vaker terug op de bank. In paniek raakt de Oranje-international daar niet van. “We rouleren, we hebben ook veel goede spelers voor het middenveld. Als ik tegen Real Madrid maar speel.”

El Clásico staat komende zondag op het programma. De eerste editie van dit seizoen, onder Koeman, won Real met 1-2. Vervolgens werden de trainer en zijn vrouw Bartina buiten opgewacht door boze Barça-fans.

Transfer?

De Jongs naam valt weer regelmatig in het transfercircuit. De man die in 2019 voor 86 miljoen euro van Ajax naar Barcelona ging, wordt al weken in verband gebracht met een overgang naar Bayern München.

De middenvelder hoort die verhalen ook en snapt de gedachte, dat hij de noodlijdende club het benodigde geld kan opbrengen.

De Jong is echter totaal niet bezig met een vertrek. “Het speelt niet. Je hoort natuurlijk wel eens berichten uit de media, maar ik ben hartstikke blij bij Barcelona en het liefst speel ik hier zo lang mogelijk. Het leven is fantastisch hier. Er zijn voor een voetballer weinig betere plekken dan Barcelona.”

De Jong ligt nog tot 2026 vast in Barcelona. Op de vraag of hij voor zes jaar zou willen bijtekenen in camp Nou, antwoordt de middenvelder: “Dat denk ik wel ja.”

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.