Entertainment

Geprezen dramafilm ‘En Man Som Heter Ove’ sinds kort te zien op HBO Max


De geprezen Zweedse dramatische komedie En Man Som Heter Ove van regisseur Hannes Holm is sinds vrijdag te zien op HBO Max. De film, met hoofdrollen voor onder meer Rolf Lassgård, Bahar Pars en Filip Berg verscheen in 2015 op het witte doek en werd het jaar erop genomineerd voor twee Oscars. 

In A Man Som Heter Ove volgen we de 59-jarige Ove, een knorrige man de die enkele jaren eerder werd afgezet als voorzitter van de condominiumvereniging. Ove heeft echter maling aan zijn afzetting bij de vereniging en regeert hij nog altijd met ijzeren vuist over de buurt. Als de zwangere Parvaneh en haar familie het rijtjeshuis aan de overkant betrekken en per ongeluk tegen de brievenbus van Ove aanduiken, voorkomen ze daarmee dat de neerslachtige Ove zichzelf van het leven berooft. Geheel tegen alle verwachtingen in ontstaat tussen Ove en de Iraanse familie een hechte vriendschap.

A Man Som Heter Ove

A Man Som Heter Ove, in het Engels uitgebracht onder de naam A Man Called Ove, is het werk van de Zweedse regisseur Hannes Holm, die je zou kunnen kennen van Varannan Vecka en Himlen Är Oskyldigt BlåDe titel ging in 2015 in première op het Zweedse witte doek werd meteen warm onthaald door zowel de critici als het grote publiek. Op de beoordelingswebsite Rotten Tomatoes wordt de film momenteel beoordeeld met een bijna perfecte 81%-score en ook het grote publiek is met een 7,7 op IMDb en 3,65 uit 5 prima over de film te spreken. Het is dan ook niet zo vreemd dat de film het jaar na zijn verschijning werd genomineerd voor een totaal van twee Oscars, die helaas allebei door een andere titel werden gewonnen. 

A Man Som Heter Ove is sinds afgelopen vrijdag te zien op HBO Max. Hieronder is de trailer te bekijken. Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.