Lifestyle

‘Ik hoop dat Roddelpraat verantwoordelijkheid neemt’


Er vond een rechtszaak plaats tussen Famke Louise en Roddelpraat. Er was een Roddelpraat-uitzending waarin uitspraken werden gedaan die volgens Famke Louise niet door de beugel konden. De zangeres werd in het gelijk gesteld en Jan Roos en Dennis Schouten moeten veel onkosten betalen. Ze hebben hiervoor een crowdfundingsactie opgezet.

Famke Louise

De uitspraak van de rechter heeft Famke Louise blij gemaakt, dit ze op haar Instagram story. Famke heeft de rechtszaak gewonnen van Roddelpraat. De rechter heeft besloten dat de uitzending van het programma Roddelpraat offline gehaald moet worden aangezien er een nooit uitgebracht nummer van Famke in gedeeld is. Ook moet Roddelpraat van de rechter een rectificatie plaatsen, omdat ze onwaarheden hebben gedeeld.

“Ik ben blij dat ik in het gelijk ben gesteld door de rechter en dat is beslist dat Roddelpraat inbreuk op mijn auteursrecht en mijn privacy heeft gemaakt”, laat Famke Louise weten. In het statement heeft Famke Louise de beschuldigingen van Roddelpraat ontkracht. “Ik ben niet de vrouw uit de BOOS-uitzending rondom The Voice-misstanden. Ook ben ik niet misbruikt door Ali B. Ik ben voor de vrijheid van meningsuiting, maar de onterechte beschuldigingen van Roddelpraat gingen veel te ver. Ze zijn pertinent niet waar, schadelijk en raakten mij persoonlijk diep”, aldus de zangeres.

Het lied

Het lied wat naar voren kwam in de uitzending van Roddelpraat was een lied wat Famke Louise voor zichzelf had opgenomen nadat ze de samenwerking met haar manager had gestopt, dit heeft ze eerder vertelt in een video op Instagram. Doordat de zangeres boos was wilde ze dingen van zich afschrijven. Het is volgens haar wel weer goed gekomen met Ali B.

In de video heeft Famke ook gezegd dat er nooit iets gebeurd is tussen haar en de rapper, die door oud-kandidaten van The Voice of Holland wel wordt beschuldigd van seksueel wangedrag. Het BNNWARA-programma BOOS heeft hier uitgebreid aandacht aan besteed in een uitzending.

Famke Louise schrijft nog het volgende in haar bericht ter afsluiting: “Ik hoop dat Roddelpraat voortaan verantwoordelijkheid neemt en beter onderzoek verricht voor ze zulke heftige uitspraken doen.” Daarna post de zangeres een foto in haar Instagram story waarin te zien is dat ze een glas rode wijn vasthoudt. Ze schrijft daarbij het volgende: “Justice. You’re welcome everyone…”

De rechter geeft het volgende aan: “Alles wijst erop dat gedaagden in hun online programma zich schuldig hebben gemaakt aan zowel auteursrechtinbreuk als onrechtmatig handelen. De auteursrechtinbreuk bestaat uit het openbaren van een geheime track van eiseres. Het onrechtmatig handelen omvat het doen van uitlatingen over eiseres die niet worden ondersteund door de feiten en het opvoeren van een niet bestaande misstand.”

Lees ook
Carlo Boszhard doet aangifte tegen Roddelpraat van Jan Roos: ‘Er worden aannames gedaan die totaal niet waar zijn’

Roddelpraat

Om de eigen advocaatkosten en de advocaatkosten van Famke Louise te kunnen betalen hebben Jan Roos en Dennis Schouten een crowdfundingactie opgezet. Er moet door de twee in totaal 27.000 euro betaald worden, dit schreven ze op Instagram. Jan en Dennis hebben in een korte tijd al meer dan 20.000 euro opgehaald.

Ze zeggen het volgende over de crowdfunding: “Een enorm bedrag en we hopen dat jullie ons willen helpen het bij elkaar te krijgen. Dus help ons de kosten te dragen, lieve mensen. Want anders wordt het een beetje lastig om dit vol te houden als iedere boze BN’er een zaak begint.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: BrunoPress

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.