Politics

Illegale bewoning en balletjespistool aangetroffen bij controle op bedrijventerrein in Edam

Er werden onder meer restanten van een oude hennepkwekerij aangetroffen.

Er werden onder meer restanten van een oude hennepkwekerij aangetroffen.

Hans Swierstra

Edam

Een integrale controle in bedrijfspanden aan de Aambeeldstraat en de Energiestraat in Edam heeft donderdag enkele misstanden aan het licht gebracht. Dat meldt de gemeente Edam-Volendam.

Er werd één illegale bewoning geconstateerd en in diverse panden zijn brandonveilige situaties aangetroffen, zoals een geblokkeerde nooduitgang, afwezigheid van rookmelders en niet-gekeurde brandblussers. Verder werd een balletjespistool gevonden. De eigenaar deed er vrijwillig afstand van.

In één gebouw bevond zich een onveilige opslag van gasflessen. In diverse panden waren mogelijke overtredingen van de bouwvergunning en in een pand zijn restanten van een oude hennepkwekerij gevonden, al was dat te weinig om strafrechtelijk op te pakken.

Slotenmakers

Volgens de gemeente was er veel begrip voor de controle en was – op een enkeling na – iedereen meewerkend. Bij het merendeel van de 48 gecontroleerde panden was alles in orde. De controle vond plaats in samenwerking met Omgevingsdienst IJmond, politie, handhaving, douane en Liander en met ondersteuning van slotenmakers.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.