Lifestyle

Jan Roos en Dennis Schouten van ‘Roddelpraat’ willen publieke omroep starten


Jan Roos en Dennis Schouten, de mannen achter het populaire YouTube-kanaal Roddelpraat, willen een nieuwe publieke omroep oprichten. Dat zeggen ze althans in hun meest recente aflevering. Jan Roos legt de beoogde doelgroep uit:

“Wat willen ze nou bij de NPO? Ze zeggen, ja, dan moet je komen met een groep die nog niet bediend wordt. ON! heeft gezegd een beetje de boos-rechtse man, Omroep Zwart heeft gezegd een beetje mensen die totaal niet geïnteresseerd zijn in televisiekijken. Nou die hebben ze wel bereikt!

“Wij hebben onderzoek gedaan naar onze achterban. Het wordt de ‘Nihilistische omroep’, het wordt een omroep voor nihilisten. Wat zijn nihilisten? Mensen die eigenlijk helemaal nergens om geven. Die zijn niet politiek geëngageerd. Het interesseert ze eigenlijk geen ene moer. Dat hele gezeur over maatschappij maakt ze ook helemaal niet uit.”

Jan Roos zegt zelf al bezig te zijn met een beleidsplan voor de omroep. Volgens beide mannen kan het, als alles doorgaat, nog een paar jaar duren voordat Roddelpraat op tv komt. Er moet eerst een heleboel geschreven en overlegd worden. Ook moeten aspirant-leden worden gevonden. ‘”We doen het voornamelijk om die mensen helemaal gek te krijgen, ik denk dat ze bij deze aankondiging eigenlijk al een beetje in hun eigen mondje aan het overgeven zijn, bij de NRC en bij de NOS en bij de Volkskrant”, zegt Roos over het doel van de omroep.

 

 


 

Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelenBRIEFJE VAN JAN – Aan Jan Roos en Dennis Schouten

Obesitas

Roddelpraat in hoger beroep tegen Famke LouiseJan Roos, vader van drie kinderen, legt aan S10 uit hoe ze zelfmoord moet plegenCoen de Jong – Het vijandbeeld van Poetin komt het kabinet goed van pasJan Roos weg bij Forum voor Democratie – Thierry Baudet heeft hem niet nodig wegens ‘verkeerde bloedgroep’Schrijfster Saskia Noort gaat aangifte doen tegen haar neef Jan RoosHenk Otten (oud-FvD) sloopt Jan Roos (oud-VNL, nu FvD-mediatrainer)Jan Roos legt ‘rechts einddoel’ uit: ‘Soeverein land waar het eigen volk op één staat’Chris Aalberts – Bij Forum voor Democratie is politieke training een business modelSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.