Lifestyle

Japan ontvangt weer buitenlanders voor familiebezoek, test toerisme uit


Mensen met familie in Japan mogen weer op bezoek komen. The Japan Times schrijft dat de regering een aantal reisbeperkingen op wil heffen die voor het merendeel van de coronapandemie golden. mensen die verloofd of getrouwd zijn met Japanners, of die andere familieverbanden kunnen aantonen, zijn weer welkom in het land. De limiet op het aantal mensen dat in mag vliegen wordt ook verhoogd van 10.000 naar 20.000 per dag. Dat worden een hoop blije familiereünies, of een hoop ongemakkelijkheid, afhankelijk van de relatie met de schoonouders.

Japan experimenteert ook langzaam weer met toerisme. Halverwege mei maakte het toeristisch agentschap bekend dat er plannen liggen om kleine groepjes ”testtoeristen” toe te laten. Zo wil men onderzoeken of het weer veilig is voor grotere groepen mensen, en of Japan niet te maken krijgt met nieuwe uitbraken door het internationaal vliegverkeer. De test, die al werd uitgesteld vanwege de omikronvariant, zal niet voor iedereen toegankelijk zijn. Alleen driedubbel gevaccineerde mensen uit Thailand, Australië, Singapore en de Verenigde Staten kunnen deelnemen. De toeristen moeten wel zelf zorgen voor hun ziektekostenverzekering.

Japan had voor de coronacrisis ook al relatief weinig immigratie, vergeleken met Europese landen. Wel had het een snel groeiende toeristische industrie. In 2019 ontving het land nog een record van 31,9 miljoen bezoekers. De regering lijkt nu bereid stappen te zetten om het toerisme heel langzaam nieuw leven in te blazen.


 

Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelen

omicron covid 19 virus corona

WHO: Tweederde van de wereldbevolking heeft covid-immuniteitBiden zegt bereid te zijn Taiwan te verdedigen bij Chinese invasieNoord-Korea kampt met Covid, plant rakettestNoord Korea gaat lockdown in vanwege eerste coronauitbraakChina ruziet met WHO over Zero Covid-beleidDr. Carla Peeters – Verwijder coronadashboard van radar, herstel het hart van de samenlevingZiekenhuizen Almelo steeds voller met Covid-patiënten, 80% ongevaccineerd

Vaccineren CDC

‘90% Covidpatiënten ongevaccineerd, bij overige 10% sprake van medische oorzaak’Prisonisland Australia: ’18 months into the pandemic the nation is still trapped in April 2020′US Senator: ‘Yet more evidence that this virus, in all likelihood, came from the lab’Bonusquote: ‘I expect the summer of 2021 to be a lot like the summer of 2019, life close to normal’Prof. in WSJ: ‘Covid-19 rond april zo goed als verdwenen in VS, vanaf dan weer normaal leven’Opiniepeiling Maurice de Hond: Covid-19 overheerst andere factoren, zittende kabinet lijkt meerderheid te behoudenHugo de Jonge: ‘cijfers dalen niet meer, gedeeltelijke lockdown mogelijk tot half januari’Weekendoverzicht van alle coronagekte in Nederland: Leugens, agressie & zelfmoordHet Forum voor Democratie COVID 1 t/m18 fanjournaal met De Verwijderde BeeldenSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.