Entertainment

Johnny Depp moet opnieuw voor de rechter verschijnen


De Amerikaanse acteur Johnny Depp, die eerder deze maand nog de langlopende rechtszaak tegen zijn ex-vrouw Amber Heard won, moet opnieuw voor de rechter verschijnen. Dat weet Vanity Fair te vertellen. Dit keer is het niet Heard die de acteur beschuldigt van losse handjes, maar Gregg Brooks, de locatiemanager van de film City of Lies

Na jaren van juridische gevechten met zijn ex-vrouw Amber Heard, en een uitslag die eerder deze maand in zijn voordeel uitviel, leken de tripjes van Johnny Depp naar de rechtbank voorgoed verleden tijd. Niets is echter minder waar. Depp moet komende maand namelijk wederom voor de rechter verschijnen vanwege een aanklacht van mishandeling. Deze aanklacht werd in 2018 al ingediend door een man genaamd Gregg Brooks, de locatiemanager van de film City of Lies, over de zoektocht naar de moordenaar van rapper The Notorious B.I.G. Gedurende de opnames van de film zou Depp – ogenschijnlijk onder invloed van alcohol – de man tot twee keer toe geslagen hebben. 

Incident

Brooks verklaarde tegenover de politie dat hij op een avond de opnames van City of Lies moest onderbreken omdat de vergunningen voor de desbetreffende opnamelocatie waren verlopen. Depp, die op de set aanwezig was, en volgens Brooks naar alcohol zou hebben gestonken, zou daarop hebben gevraagd ‘wie hij wel niet dacht dat hij was’ om ‘hem te vertellen wat hij moest doen.’ Volgens Brooks sloeg de acteur hem daarop tot twee keer toe hard in zijn ribben en daagde hem vervolgens uit om hem in zijn gezicht terug te slaan. Daarvoor bood hij hem zelfs een bedrag van 100.000 dollar aan. Depp zou uiteindelijk al schreeuwend door zijn eigen bodyguard van het terrein verwijderd zijn. 

Buiten schot gehouden

Brooks claimt dat Depp de dag na het incident buiten schot gehouden werd door de productie, die hem een contract liet tekenen waarin hij beloofde af te zien van aangifte. Zou hij die niet tekenen, dan ‘betekende dat zijn ontslag.’ Hoewel Brooks dat een kwalijke zaak vindt, gaat het hem om meer: zo zou hij na het incident amper meer werk hebben kunnen vinden. 

De zaak tussen Brooks en Depp lijkt nog een interessante te gaan worden, aangezien omstanders nogal tegenstrijdige getuigenissen hebben afgelegd. Zo is scriptleider Emma Danoff van mening dat er een woordenwisseling was, maar dat ‘er niet geslagen’ zou zijn, terwijl de advocaat van de locatieleider weer claimt dat er getuigen zijn die iets anders hebben gezien. Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.