News

Karpin langer bondscoach van geschorste Russische voetbalploeg

Hoewel de Russische voetbalploeg voorlopig geen officiële wedstrijden mag spelen, heeft bondscoach Valeri Karpin wel zijn contract verlengd. Karpin (53) blijft in ieder geval tot het einde van dit jaar in dienst bij de nationale bond. Hij gaat zijn functie als bondscoach combineren met het hoofdtrainerschap bij de club Rostov.

Vanwege de militaire inval in Oekraïne hebben de mondiale voetbalbond FIFA en de Europese federatie UEFA alle nationale elftallen en clubs uit Rusland voorlopig uitgesloten van internationaal voetbal. Dat betekent dat Rusland eind deze maand niet kan meedoen aan de play-offs om een ticket voor het WK in Qatar. De Russische bond RFU heeft beroep aangetekend bij het internationaal sporttribunaal CAS.

Karpin, oud-speler van onder meer Spartak Moskou, Real Sociedad en Celta de Vigo, volgde afgelopen zomer de na het EK ontslagen Stanislav Tsjertsjesov op als bondscoach. Ondanks de oorlog in Oekraïne en de gevolgen daarvan voor de nationale ploeg wil Karpin graag blijven werken bij de Russische bond.

“Het is grote eer voor mij om bondscoach te zijn. We hopen allemaal dat de nationale ploeg alsnog de kans krijgt om te strijden voor deelname aan het WK in Qatar”, aldus Karpin, die van de Russische bond toestemming kreeg om ook weer clubtrainer te worden bij zijn vorige werkgever Rostov.

Onder leiding van Karpin won Rusland vijf van de zeven interlands. De ploeg verloor alleen van Kroatië. In plaats van de play-offs heeft Rusland voor eind deze maand een trainingskamp in Moskou gepland.

ANP

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.