Lifestyle

Klimaatmars Rotterdam trekt maar kwart van aantal deelnemers vorige klimaatmars


Als vervolg op de klimaatmars november vorig jaar in Amsterdam vond zondag een nieuwe klimaatmars plaats, ditmaal in Rotterdam. Helaas voor de planeet is de belangstelling om die te redden echter flink teruggelopen nu er weer allerhande zomerfestivals zijn en niemand meer verveeld thuiszit. Volgens de organisatie liepen er zo’n 10.000 mensen mee, een stuk minder dan de 40.000 die vorig jaar in Amsterdam meeliepen.

Geen woorden maar daden

De mars begon op het plein voor de Markthal en liep via Blaak, Coolsingel en het Hofplein uiteindelijk weer naar het beginpunt voor de Markthal. Het initiatief om te demonstreren kwam van de Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerkingsverband waar onder andere OxfamNovib, Greenpeace, Extinction Rebellion en Milieudefensie deel van uitmaken.

De Klimaatcrisis Coalitie vindt dat Nederland nu stil staat en wil ‘geen woorden maar daden’ om de opwarming van de aarde te beteugelen. ‘Kolencentrales blijven open en deadlines uit de Urgenda-klimaatzaak worden niet gehaald, terwijl de klimaatcrisis aan de orde van de dag is met wereldwijd overstromingen, bosbranden en hongersnoden’, zo luidt het.


 

Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelenIn Vlaanderen worden kinderen verplicht om te spijbelen en mee te doen aan klimaatmarsenVeel kindsoldaten ingezet bij Klimaatmars AmsterdamBN’ers jagen deelnemers klimaatmars wegKlimaatspijbelaars na Haagse demonstratie met z’n allen naar Burger King en McDonaldsKlimaatmars: knuffelend de naderende apocalyps bestrijdenSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.