Sports

Lewandowski verscheurt contract met ‘oorlogsmisdadig’ Huawei


8:29 – Robert Lewandowski heeft een stevig statement gemaakt door het contract met zijn sponsor Huawei per direct te beëindigen. De spits van Bayern München heeft die beslissing genomen, nadat het bedrijf vanuit diverse hoeken werd beticht van oorlogsmisdadige hulp in het conflict tussen Rusland en Oekraïne.

Lewandowski verscheurt contract met 'oorlogsmisdadig' Huawei


Begin dit jaar maakte Huawei nog trots bekend dat het de Pool had gestrikt voor een sponsordeal. Hij zou het toonbeeld worden van het Chinese telecombedrijf en daar vele miljoenen mee opstrijken. Diverse media berichtten deze week echter dat Huawei Rusland helpt om de netwerken weer op orde te krijgen na de cyberaanvallen richting het land.

Lewandowski is over het algemeen zeer uitgesproken over misstanden in de mondiale samenleving en sprak zich ook al meermaals uit tegen het WK in Qatar. De Pool wil niets te maken hebben met bedrijven die een discutabele rol spelen in de oorlog en dus heeft hij direct het sponsorcontract met Huawei opgezegd.

Lees ook: ‘Lewandowski zet alles op zomerse transfer naar Real Madrid’

Zijn zaakwaarnemer heeft dat bevestigd. Het contract zou in eerste instantie tot 2025 lopen. Huawei zelf geeft overigens aan niets te maken te hebben met Rusland, maar Lewandowski wil geen enkel risico lopen. Eerder deze maand leek hij ook al op ‘oorlogspad’, toen hij sneerde naar de directie van zijn huidige club Bayern München.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.