News

‘Maak van Lelystad Airport een aanmeldcentrum voor asielzoekers’ – Joop

  •  

Vandaag

  •  

leestijd 1 minuten

  •  

420 keer bekeken

  •  

lelystadairport

Nu Lelystad Airport de komende jaren niet opengaat, zou het kabinet het vliegveld moeten aanwijzen als aanmeldcentrum voor asielzoekers. Op die manier kan het centrum in Ter Apel, waar de opvang van vluchtelingen nu mensonwaardig is, worden ontlast. Dat voorstel doet Sjors Fröhlich, burgemeester van de gemeente Vijfheerenlanden. Volgens Fröhlich is het vliegveld bij uitstek geschikt voor het opvangen van mensen.

Gelet op de stikstof- en klimaatcrises is het de vraag of Lelystad Airport ooit nog open kan. De luchthaven heeft vooralsnog geen natuurvergunning, omdat bij ingebruikname de stikstofuitstoot omhoog schiet. Volgens Fröhlich zou het daarom het beste zijn om asielzoekers op te vangen op het vliegveld. “Is die miljoeneninvestering toch nog ergens goed voor.”

De omstandigheden bij de opvang in Ter Apel zijn al tijden bar en boos. De Groningse burgemeester Koen Schuiling noemde het aanmeldcentrum in april van dit jaar “ons eigen Lampedusa”. “Kinderen spelen tussen het afval. Op een festivalterrein zijn oneindig betere sanitaire voorzieningen”, aldus Schuiling.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.