Lifestyle

MAFS kandidaat Joep deelt eerlijk bericht


Hoewel we Joep uit MAFS kennen als een vrolijke, zorgeloze kandidaat heeft hij wel andere tijden gekend. Daarover doet hij een boekje open via zijn Instagramaccount. De deelnemer vertelt dat hij een aantal maanden geleden overspannen was. 

Diagnose: overspannen

“OVERSPANNEN, BEN IK NU ZIEK?! Iets anders dan het mooie MAFS avontuur”, zo begint hij zijn verhaal. De deelnemer vertelt dat hij een paar maanden terug een negatieve verandering bij zichzelf zag. “Moe, snel geprikkeld, weinig ‘levenslust’ en ik stelde mezelf regelmatig de vraag: Waar doe ik het allemaal voor?!”

Iedere dag stond hij moe op, ging hij met tegenzin naar zijn werk en trok hij zich daarna terug in huis zonder enig contact met de buitenwereld. “Ik ben naar de huisarts gegaan en die gaf aan tekenen van overspannenheid te zien. Uhm.. Oké en nu?! Waar komt het vandaan?” Het antwoord daarop: “Te kritisch naar mezelf, gebrek aan zelfliefde en door blijven gaan zonder naar mijn lichaam te luisteren. Maar ook door de ‘perfecte wereld’ van tegenwoordig. Tenminste, zo lijkt het.. Niets is wat het lijkt!”

Hulp zoeken

Uiteindelijk besloot Joep zijn ‘probleem’ te erkennen. Hij zocht hulp en daarvoor zocht hij contact met een hypnotherapeut. “Het bespreekbaar maken bij familie, vrienden en lotgenoten deed me goed. Naast boeken lezen en dingen doen waar ik energie van krijg, heb ik enigszins sceptisch gebeld naar een hypnotherapeut.” Dat belgesprek leidde tot een intake en een behandeling.

Anderhalve week later klom Joep in de stoel bij hypnotiseur Mike: “Het voelde ongedwongen en ik kon alles bij hem kwijt.” Uiteindelijk kwam Joep tijdens zijn behandeling tot de conclusie dat een gebrek aan zelfliefde, opgebouwde faalangst en maar door blijven gaan hem hadden gebracht waar hij nu was.

Lees ook
Kijkers voorspellen: deze MAFS-koppels horen niet bij elkaar (en deze koppels zijn wél een match)

Hypnose therapie

Hij legt uit hoe de hypnose therapie hem hier doorheen heeft geholpen. “Hypnose gaat over het opnieuw programmeren van je onderbewustzijn op het gebied waar jij de verandering wilt. Na de behandeling voelde ik direct verschil. Energie om dingen te ondernemen, meer ‘schijt te hebben’ aan wat anderen vinden maar vooral ook de drang om dit te delen.” En dat laatste doet Joep nu dus via zijn Instagramaccount. “Ik hoop door dit te delen, het taboe ‘overspannen’ bespreekbaar te maken. Al is er maar één persoon die zich hierin herkent, of de behoefte voelt er samen over te sparren dan is mijn missie geslaagd.”

Aan het eind van zijn bericht drukt hij zijn volgers nog iets op het hart. “Lieve mensen, iedereen is goed zoals hij/zij is. Leg jezelf niet te veel druk op, trek je niks aan van de mening van anderen. Iedereen is het waard, JIJ BENT HET WAARD!” Een mooie boodschap Joep!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: RTL Beeldbank

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.