Politics

Miljoenen mensen op de vlucht door noodweer in Bangladesh en India | NU

Miljoenen mensen in Bangladesh en India hebben de afgelopen dagen hun huizen moeten ontvluchten als gevolg van zware regenval. Tientallen mensen zijn al omgekomen door wat volgens de autoriteiten de ergste moessonregens in decennia zijn.

In Bangladesh kwamen dit weekend zeker 25 mensen om door blikseminslagen en aardverschuivingen. In India kostten overstromingen al aan zeker zeventien mensen het leven.

Door de hevige regenval kampen beide landen ook met aardverschuivingen en modderstromen. Daardoor hebben met name in het noordoosten van Bangladesh miljoenen mensen hun huizen moeten verlaten. Velen zijn dakloos geworden doordat hun huizen volledig zijn vernietigd.

Reddingswerkers en hulpdiensten kunnen de rampzalige gevolgen niet aan en krijgen hulp van het leger in hun pogingen mensen te redden en te zoeken. Volgens de politie zijn zeker vier miljoen gevluchte mensen nog niet gevonden.

Zo’n 200.000 mensen die hun huizen moesten ontvluchten, zijn opgevangen in speciale kampen die zijn opgetuigd door de regering.

Zware regenval en overstromingen komen tijdens de moesson (het regenseizoen) vaker voor in Bangladesh en India. Volgens de autoriteiten zijn de huidige omstandigheden de zwaarste in de recente geschiedenis. Volgens experts zal het weer als gevolg van klimaatverandering de komende jaren alleen maar heftiger worden.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.