Entertainment

Misdaadfilm ‘The Place Beyond the Pines’ van Derek Cianfrance morgenavond op BBC 1


De ijzersterke misdaadfilm The Place beyond the Pines van regisseur Derek Cianfrance is morgenavond te zien op BBC 1. De film, met hoofdrollen voor Ryan Gosling, Eva Mendes en Bradley Cooper verscheen in 2012 en werd overwegend goed ontvangen door zowel het publiek als filmrecensenten over de hele wereld. 

In The Place beyond the Pines volgen we Ryan Gosling als de volledig onder getatoeëerde motorrijder Luke, die zijn geld verdient met motorstunts in een nabijgelegen circus. Hij leidt een vogelvrij leven waarin hij alles doet wat God verboden heeft. Maar dat verandert allemaal als hij weer in contact komt met Romina, de vrouw die hij een jaar eerder verliet. Romina blijkt zwanger te zijn geweest en voedt nu zijn zoontje op met een andere man. In een wanhopige poging zijn ex-vriendin terug te winnen begint hij banken te overvallen om hen te kunnen financieren. Wanneer hij tijdens een overval op een woning één op één tegenover een pas vader geworden agent komt te staan, gebeurt er iets waarvan de gevolgen pas gedurende de volwassen levens van hun zonen tot een kookpunt komen. 

Topcast

The Place beyond the Pines is het werk van Amerikaanse regisseur Derek Cianfrance, die eerder al met Gosling samenwerkte voor de film Blue Valentine ui 2010. Naast Gosling spelen ook zijn vrouw Eva Mendes en Bradley Cooper een hoofdrol. Ander rollen zijn voor Goodfellasacteur Ray Liotta en Mahershali Ali, die een Oscar won voor zijn hoofdrol in de film Moonlight. De film verscheen in 2012 op het witte doek, maar was pas op 4 april 2013 in Nederland te zien. De film was een bescheiden succes, die zijn magere budget van 15 miljoen dollar aan de bioscoopkassa’s wist te verdrievoudigen. Ook werd hij overwegend goed beoordeeld. Op MovieMeter krijgt de thriller een nette 3,51/5 en ook op IMDb wordt een degelijke 7,3 gegeven. Recensenten zijn ook tevreden en beoordelen de film met een 75% op Rotten Tomatoes. 

De film wordt morgenavond om 0:15 uur uitgezonden op de Britse zender BBC 1. Hieronder is de trailer te bekijken. Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.