Politics

NAC blijft na lange overnamesoap toch in Bredase handen | NU

De fans van NAC Breda krijgen hun zin. De raad van commissarissen (rvc) van de Keuken Kampioen Divisie-club heeft vrijdag zijn akkoord gegeven voor een overname door NAC=Breda, waardoor de Brabanders in Bredase handen blijven.

“Als raad van commissarissen willen wij graag een einde maken aan de huidige onzekere tijden voor personeel, sponsoren en onze trouwe supporters. Daarom geven wij goedkeuring aan deze koper en diens plannen”, schrijft voorzitter Edwin van Baal namens de rvc op de site van NAC.

De verkoop van NAC aan NAC=Breda is officieel nog niet helemaal rond, maar dat lijkt door de instemming van de toezichthouder een kwestie van tijd. De KNVB moet ook nog zijn goedkeuring geven, zoals bij elke overname van een betaaldvoetbalclub.

Clubeigenaar Wim van Aalst probeert NAC al enige tijd te verkopen. In maart gingen de aandeelhouders van de club akkoord met een overname door City Football Group ter waarde van 7,25 miljoen euro.

Supporters waren fel tegen de verkoop aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij, die onder meer Manchester City in handen heeft. Daarna hield stichting NOAD de overname vorige maand middels een veto tegen. Die stichting bezit het prioriteitsaandeel van NAC.

Vervolgens werd NAC=Breda BV naar voren geschoven en deze alliantie van een groep lokale ondernemers krijgt de club nu in handen. NAC speelt sinds het seizoen 2019/2020 in de Keuken Kampioen Divisie.

NAC Breda-fans waren fel tegen de overname door City Football Group.


NAC Breda-fans waren fel tegen de overname door City Football Group.

NAC Breda-fans waren fel tegen de overname door City Football Group.

Foto: ANP

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.