Entertainment

Nederlands acteur Eric Schneider (87) overleden na val


De Haagse acteur Eric Schneider, bekend van onder meer Bernhard, schavuit van Oranjeis op 87-jarige leeftijd komen te overlijden. Dat laat zijn familie weten aan persbureau ANP. De acteur, wiens jongste zoon Beau ook bekend acteur is, kwam ten val en overleed aan zijn verwondingen. 

De Nederlandse acteur Eric Schneider, zowel bekend van het toneel als de televisie, is op 87-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een val. Dat bevestigt zijn familie tegenover persbureau ANP. De acteur, die in 1960 zijn debuut maakte als acteur, was lid van verschillende toneelgezelschappen en speelde meer dan 150 hoofdrollen. Voor één daarvan – de vertolking van Hamlet in het gelijknamige stuk – won hij in 1967 de Louis d’Or, één van de grootste onderscheidingen in het vakgebied. In 2000 nam hij, na ruim veertig jaar, afscheid van het gesubsidieerde toneel, maar bleef nog tot en met 2019 actief. 

Privé en televisie

Schneider was niet alleen actief op het toneel, maar verscheen ook op televisie en in films. Zijn eerste rol speelde hij in 1966 in de film 10.32waarna hij ook in titels als Flanagan, Een pak slaag, Needful Things en Cloaca verscheen. Ook vertolkte hij het personage van Prins Bernhard in de serie Bernhard, Schavuit van Oranje.

Schneider kreeg twee zoons samen met wijlen actrice Will van Kralingen. Zijn oudste, Olivier, is momenteel nog actief als theaterproducent; zijn jongste, Beau, kan men onder meer kennen van Goede Tijden, Slechte Tijden, waarin deze de rol van Tim Loderus voor zijn rekening nam. Samen met zijn vader speelde hij in de voorstelling Levenslang theater in 2013. Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.