Sports

Niet geselecteerde Zouma aangeklaagd voor dierenmishandeling


16:53 – Kurt Zouma is door de Britse dierenbescherming aangeklaagd voor dierenmishandeling. De verdediger van West Ham United kwam vorige maand in opspraak toen een video opdook waarin te zien is dat hij een van zijn katten schopt en slaat.

Niet geselecteerde Zouma aangeklaagd voor dierenmishandeling


Wie wint de klassieker? Voorspel de winnaar en krijg je winst verhoogd met 50% bij Jacks.nl.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

De beelden leidden tot volkswoede in Engeland. Men vond dat West Ham hem moest ontslaan, maar de club gaf Zouma ‘slechts’ de hoogst mogelijke boete. Het mishandelen van zijn katten had ook andere financiële consequenties voor hem. Zo besloot Adidas de samenwerking met de Franse verdediger te verbreken.

De Franse bondscoach Didier Deschamps noemde de mishandeling ‘ontoelaatbaar, wreed en schokkend’. Donderdag maakte Deschamps de Franse selectie voor de komende interlandperiode bekend en Zouma heeft geen uitnodiging ontvangen.

Zouma heeft spijt betuigd, maar dat is voor de de Britse dierenbescherming niet afdoende. De Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) heeft op grond van de wet voor dierenwelzijn een klacht tegen de verdediger ingediend.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.