Lifestyle

Oh jee! Deze zes sterrenbeelden ervaren vaker angst


Of je nou een grote spin ziet of opkijkt tegen een belangrijke presentatie, beide zorgen voor een bepaalde emotie: angst. De een gaat er anders mee om dan de ander. Sommige mensen worden heel snel angstig, anderen weer helemaal niet. Hierop hebben veel dingen invloed, waaronder ook je sterrenbeeld. Hieronder vind je zes sterrenbeelden die het meest gevoelig zijn voor angst. 

Maagd (24 augustus – 23 september)

Ieder sterrenbeeld raakt angstig of paniekerig door iets anders. Zo is de Maagd perfectionistisch en altijd druk in de weer met ordenen om al haar taken zo goed mogelijk af te ronden. De angst komt dan ook de kop opsteken wanneer dit even niet lukt. Want als je altijd druk bent, heb je nooit het gevoel dat je klaar bent. Daarbij komt dan het gevoel van een mislukking zijn, omdat het niet lukt om alles af te krijgen. Deze angst veroorzaakt de Maagd dus eigenlijk helemaal zelf. Als Maagd doe je er goed aan niet altijd zo veel hooi op je vork te nemen. Genoeg is genoeg.

Weegschaal (24 september – 23 oktober)

De Weegschaal staat bekend om het rekening houden met anderen. Dit is op zich een heel mooie eigenschap, maar pas op dat je niet de behoeftes van anderen boven die van jezelf stelt. Dit kan namelijk zorgen voor angst en nervositeit, wanneer je het gevoel krijgt dat anderen niet gelukkig zijn. Zorg dat je de druk van het gelukkig zijn van anderen niet op je eigen schouders neemt. Dat jij zelf gelukkig bent is net zo belangrijk.

Kreeft (22 juni – 23 juli)

De Kreeft is eigenlijk een mengelmoesje van veel sterrenbeelden door elkaar. Ze wordt namelijk geregeerd door de maan en die verandert om de tweeënhalve dag van sterrenbeeld. De Kreeft is dus eigenlijk nogal wispelturig. Dit maakt dat ze veel voelen, ook de emoties van anderen. Emoties van anderen kun je niet beheersen, wat ervoor zorgt dat de Kreeft een ongecontroleerd gevoel krijgt. Dit wekt weer angst en nervositeit op. Laat de emoties van anderen dus los en focus je op die van jezelf. Daar heb je al meer dan genoeg aan.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Vissen zijn enorm lief, dromerig en gevoelig en kan in één keer heel veel emotionele informatie tot zich nemen. Wederom een mooie eigenschap, maar dit is waar Vissen haar angst uithaalt. Ze wilt het liefst iedereen helpen, maar vergeet haar eigen grenzen aan te geven, waardoor anderen zonder pardon in haar persoonlijke ruimte kunnen binnendringen. Dit kan zorgen voor emotionele stress en angstige gevoelens. Behulpzaam en begripvol blijven is goed, maar zorg er wel voor dat je geen spons wordt voor de problemen van anderen.

Lees ook
Shop till you drop: deze vijf sterrenbeelden zijn écht shopverslaafd

Waterman (21 januari – 18 februari)

De Waterman is dol op mensen, maar is tegelijkertijd ook bang dat deze mensen haar persoonlijkheid niet serieus nemen. De Waterman wil graag aardig gevonden worden. Daarnaast wil de Waterman zich ook onderscheiden van anderen en wil ze graag cool en uniek gevonden worden. Echter, wanneer mensen de Waterman niet op de juiste manier zien en haar persoonlijkheid niet serieus nemen, geeft dit veel stress. Trek je als Waterman dus niet al te veel aan van wat mensen van je vinden. Zolang jij gelukkig bent met jezelf is het goed.

Tweelingen (22 mei – 21 juni)

Tweelingen denkt, net als de Waterman, Vissen en Weegschaal, heel veel na. Ze is veel met haar gedachten bezig. Tweelingen kunnen wel een miljoen gedachten per minuut hebben. Al dat nadenken kan ook veel stress opleveren, waardoor de Tweelingen overweldigd en paniekerig raakt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Nadenken is niet slecht, maar probeer jezelf er niet in te verliezen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: Getty ImagesSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.