Lifestyle

‘Op vakantie werden we gebeld of we het wilden kopen.’


Een huis kopen zonder het eerst vanbinnen te zien, je moet het maar durven. Carola en Jorgo maakten van een donker en verwaarloosd jarendertighuis een licht en fris droomhuis met veel kringloopschatten én prachtig gestylde kinderkamers. 

Carola was hoogzwanger toen zij en haar man Jorgo de sleutels kregen van hun nieuwe huis. Een huis dat ze voor de koop nog niet eens vanbinnen had gezien: “Dat we hier wonen hebben we vooral aan Jorgo te danken. We hadden dit huis al eerder te koop zien staan, maar destijds waren we te laat, het was al verkocht. Toch bleef het tekoopbord maar in de tuin staan. Jorgo wilde weten hoe het zat en belde aan. Bleek dat de koop niet was doorgegaan. Hoewel de eigenaar van het huis had besloten er voorlopig zelf te blijven wonen, bleef Jorgo contact met hem houden. Mocht hij het toch willen verkopen, dan zou hij ons eerst bellen.”

Telefoontje

Dat telefoontje kwam toen het gezin op vakantie was in Griekenland. “Of we het wilden kopen? We hebben meteen ja gezegd. Het was nu of nooit, de eigenaar wilde niet wachten tot wij terugkwamen van vakantie.” Na thuiskomst werd er zo snel mogelijk een bezoek aan het huis gepland: “Ik schrok ontzettend van wat we daar aantroffen. Natuurlijk had Jorgo me er wel een beetje op voorbereid, maar dat het zó erg was had ik niet verwacht. De tuin was een oerwoud en het huis stond vol spullen en was erg donker.” Carola houdt van een licht en opgeruimd huis, er moest dus heel wat gebeuren om het een fijne plek voor het gezin te maken.

binnenkijker

Droomplek

Met hulp van vrienden en familie werd de tuin leeg getrokken en het huis gestript. Daarna werd er een stuk aan de woon-kamer gebouwd zodat er meer ruimte en licht ontstond, werden leidingwerk, vloeren en plafonds vernieuwd en kwam er een nieuwe keuken en badkamer.  “Het was een heel hectische periode, ik was hoogzwanger, Jorgo deed veel zelf en we moesten snel allerlei keuzes maken zodat we op tijd klaar zouden zijn.”

Nu het hele huis vernieuwd en opgefrist is, woont het gezin op een droomplek: “Hier in de wijk Leidsche Rijn is dit een uniek huis. De wijk bestaat voornamelijk uit nieuwbouw en wij wonen in een van de weinige straten waar nog een paar oude woningen staan, mét een grote tuin.”  Zelf groeiden Carola en Jorgo op in Westbroek, een boerendorp. “Daar misten we de bewoonde wereld, hier heb je alle faciliteiten om de hoek. De kinderen kunnen lopend naar school, ze hebben de ruimte en er zijn zo veel vriendjes en vriendinnetjes in de buurt. Seth klimt hier letterlijk over de schutting om met een vriendje te spelen.”

binnenkijker

Lees ook
Binnenkijker: ‘Als een plant niet dood of ziek is, laat hem dan staan’

Yoga op de kinderkamers

Ook de charme van het oude huis maakt het een geweldige plek om te wonen:  “Het huis heeft veel hoekjes waar ik lekker aan de slag kan met styling en de kinderen kunnen er fijn spelen, ook boven.” Stylen van het interieur is Carola’s ding. Op haar account op Instagram (@plumandplay) deelt ze haar kinderkamerinspiratie.

“Kinderkamers zijn het allerleukst om te doen, je kunt er veel kanten mee op.” De kamers van haar eigen kinderen verandert ze ook regelmatig: “Dan verschuif ik de accessoires van de ene naar de andere kamer om te zien hoe dat bij elkaar staat. Ik trek me vaak even terug boven, om op de kinderkamers te rommelen. Het is een vorm van ontspanning, als een soort yoga!”

Boven kan Carola volledig haar gang gaan, beneden is de inrichting een mix van haar eigen smaak en die van Jorgo: “Hij houdt vooral van stoer en industrieel, ik ben meer van het rotan, vintage en een bohemienstijl. Wel houden we allebei van lichte en natuur-lijke materialen en zijn onze smaken prima te combineren. En wat ik beneden niet ‘kwijt kan’, pas ik toe op de kinderkamers.”

binnenkijker

Deze binnenkijker staat in Flair. Lees en bekijk de rest in Flair 18-2022.

Productie: CocoFeatures.com | Fotografie: Inge Korver | Styling: Laurien Deken | Tekst: Marlies HuismanSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.