Lifestyle

Pakje sigaretten in 2040: meer dan 40 euro


Het kabinet overweegt om de prijs van een pakje sigaretten in 2040 nog veel verder te verhogen dan de 10 euro uit het regeerakkoord. Er wordt nagedacht over een prijs van meer dan 40 euro. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van De Telegraaf.

Staatssecretaris Maarten van Ooijen hoopt veel meer vaart te maken met het terugbrengen van het aantal rokers. De bewindsman denkt daarmee het percentage mensen dat rookt terug te brengen van ongeveer 20 procent nu naar 7 procent in 2040. Het uiteindelijke doel voor dat jaar is 5 procent rokers, en helemaal geen rokers meer onder kinderen die nu opgroeien.

10 euro per pakje

In het coalitieakkoord stond al dat de prijzen in stappen verhoogd moeten worden naar ongeveer 10 euro per pakje in 2025. Toch denkt Van Ooijen dat verdere prijsverhogingen de beste manier zijn om ervoor te zorgen dat nog minder mensen roken. Hij heeft zich daarvoor laten inspireren door Australië, waar een pakje omgerekend nu al meer dan 20 euro kan kosten.
Anp


 

Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelenEsther van Fenema – Het is te hopen dat na Ralph Hamers (oud-ING) ook andere topbestuurders vervolgd gaan wordenUw pakje sigaretten kost vanaf vandaag een euro extraNS stopt met verkoop sigaretten op alle stations, rookpalen wegRookruimte in de horeca definitief in de banVVD morrelt aan afspraken over rokenRokers zijn drammende Nederlandse betutteling helemaal zat: ‘We worden weggezet als misdadigers’ProRail gaat stations volledig rookvrij makenRoken op terrassen zo goed als volledig wegbetutteld en kapotgedramdDraagvlak voor dwingend antirookbeleid, met name voor jongerenStaatssecretaris Paul Blokhuis wil prijs sigaretten naar 20 euro per pakjeRookalliantie zet ‘te activistische’ longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker buiten de deurBetutteling leidt tot controle: scholen en universiteiten vrezen rookpolitiePleidooi Bénédicte Ficq gaat op in rook – Er komt geen strafzaak tegen de tabaksindustrieNu ook rookverbod in coffeeshops, waar roken zeg maar de bedoeling isBetuttelwatch – Sigaretten gaan tien euro per pakje kostenRokers worden in toekomst helemaal kapotbetutteld, overheid gaat voor burger beslissenStad Groningen gaat als eerste rookverbod op straat invoerenSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.