Sports

Piepjong goudhaantje bezorgt NEC virtuele plek in play-offs


14:15 – NEC Nijmegen heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan in de strijd om Europees voetbal. De ploeg van trainer Rogier Meijer won in blessuretijd met 1-0 van directe concurrent Go Ahead Eagles. Het winnende doelpunt kwam van de jonge invaller Ibrahim Cissoko

Piepjong goudhaantje bezorgt NEC virtuele plek in play-offs


Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Zowel NEC als Go Ahead klommen dit seizoen uit de degradatiezone en zijn nu zeker van handhaving. Beide ploegen maken zelfs nog kans op Europees voetbal. Zeker door het puntenverlies van FC Groningen mochten beide ploegen blijven dromen van een Europees avontuur. NEC was voor deze wefdstrijd de slechtst presterende thuisploeg met een magere elf punten uit vijftien wedstrijden.

NEC begon de wedstrijd goed in het zonnige Nijmegen. De ploeg uit Nijmegen zette Go Ahead gelijk met de rug tegen de muur in de Goffert. Het gevaar kwam vooral van buitenspeler Jonathan Okita die een aantal keer kon schieten op het doel van Andries Noppert na een goede individuele actie.

Na zo’n dertig minuten kwam Go Ahead steeds meer in de wedstrijd. De Deventenaren kwamen er af en toe gevaarlijk uit in de counter met schoten van Isac Lidberg en Luuk Brouwers. Beide ploegen wisten deze kansjes echter niet om te zetten in doelpunten waardoor de ruststand op 0-0 bleef staan in de ietwat saaie eerste helft.

Ook de tweede helft begon bepaald niet spectaculair. Go Ahead kwam niet van eigen helft en NEC was niet scherp in de afronding. De Nijmegenaren kwamen er af en toe gevaarlijk uit met Okita maar Go Ahead Eagles leek al snel tevreden met een gelijkspel en stelde zich zeer verdedigend op.

NEC wist ook in de slotfase bijna niet door de verdediging heen te prikken, tot in de extra tijd. In de tweede minuut van de extra tijd werd de bal van links voorgegeven door Mikkel Duelund waarna Ibrahim Cissoko de Goffert in extase bracht door de bal achter Go Ahead-keeper Noppert te schuiven: 1-0. Het was vervolgens voor Go Ahead te laat om een gelijkmaker te forceren waardoor de wedstrijd eindigde in 1-0.

Go Ahead Eagles zakt door het verlies naar de tiende positie en NEC stijgt de achtste plek. SC Heerenveen zou de achtste positie vanmiddag weer over kunnen in de uitwedstrijd bij Vitesse.

Opstellingen en beoordelingen*:
NEC Nijmegen: Branderhorst 7; Márquez 6.5; Guth 7; Bruijn 7 (81. Duelund -); Tavsan 7 (81. Cissoko 8); Akman 7; Okita 7.5; El Karouani 8; Schöne 7.5; Van Rooij 8; Proper 7.5 (67. Vet ).

Go Ahead Eagles: Noppert 8; Lucassen 7; Nauber 7; Kuipers 7; Idzes 7 (84. Bakker -) ; Brouwers 6.5; Lidberg 5.5 (70. Heil 6); Rommens 7.5; Oratmangoen 6(84. Berden -); Deijl 6.5 (70. Cardona -); Córdoba 6.5.

Man of the Match: Ibrahim Cissoko
*spelers moeten minimaal twintig minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.