Lifestyle

Russische troepen Marioepol hergroeperen, en nieuw bewijs executies burgers


Het is aannemelijk dat de Russische troepen die de afgelopen tijd Marioepol belegerden nu ingezet zullen werden op andere  fronten. Volgens Britse inlichtingendiensten staan Russische generaals onder toenemende druk om successen te tonen. Het is mogelijk dat ze troepen uit Marioepol snel elders in zullen zetten, zonder de nodige voorbereidingen. Dit kan leiden tot hogere verliezen aan andere fronten.

Ondertussen publiceert de New York Times een nieuw onderzoek, op basis van videobeelden en getuigenissen. Het gaat om beelden waarop te zien is hoe Russische militairen een groep van acht Oekraïense mannen wegvoeren. De mannen zouden later zijn geëxecuteerd. Dit zou al op 4 maart hebben plaatsgevonden, twee weken na het begin van de invasie.

Ondertussen lijkt het Russische leger in de Donbas-regio weer tot de aanval over te gaan. Na enkele dagen geleden grond te hebben verloren rond Kharkiv, word iets ten zuiden weer terreinwinst geboekt.


 

Advertentie

True managed webspace

Lees ook deze artikelenOnderste uit de kan: Russische Doema wil veertigplussers het leger inVideo: de kindsoldaten van DonetskExperts doen nieuwe poging rampplek te bereikenDuitsland, veraadt u de vrijheid met een omhelzing?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.