Sports

SC Heerenveen hoopt Kees Van Wonderen tijdens interlandbreak te presenteren


Vrijdag, 11 maart 2022 om 11:43

Jeroen van Poppel
• Laatste update: 11:46

Kees van Wonderen tekent over anderhalve week een contract bij sc Heerenveen, zo meldt Voetbal International. Beide partijen zijn op hoofdlijnen tot een akkoord gekomen. Van Wonderen moet in Friesland de opvolger worden van Ole Tobiasen, die na het ontslag van Johnny Jansen als interim-trainer voor de spelersgroep in Heerenveen staat.

Van Wonderen kon rekenen op de benodigde belangstelling nadat hij eind vorig jaar bekendmaakte dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen in Go Ahead Eagles. De 53-jarige oefenmeester kiest volgens Voetbal International voor een dienstverband bij Heerenveen omdat hij daar veel te winnen heeft. Bovendien krijgt hij de mogelijkheid om veel te veranderen vanwege de vele aflopende contracten in de selectie.

Al op 5 januari maakte de Leeuwarder Courant melding van gesprekken tussen Van Wonderen en Heerenveen. Dat was toen pijnlijk voor de Friese club, omdat Jansen op dat moment nog in dienst was als hoofdtrainer. “We zijn hier niet mee bezig”, reageerde De Haan destijds fel. “Ik wil er verder niets over zeggen, omdat het niet speelt.” Jansen werd op 24 januari alsnog ontslagen bij Heerenveen vanwege de tegenvallende resultaten.

Momenteel staat Ole Tobiasen als interim-trainer voor de spelersgroep in Heerenveen. Het is de bedoeling dat Van Wonderen het stokje na het seizoen overneemt. De Haan en Van Wonderen zijn dus serieus in gesprek en kennen elkaar al van hun gezamenlijke periode als spelers van Feyenoord. Tussen 1998 en 2002 stonden ze allebei onder contract in De Kuip. Ze wonnen samen het landskampioenschap, de Johan Cruijff Schaal (beide in 1999) en de UEFA Cup (2002).


Gerelateerd

Meer sportnieuws
Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.