Business

Spotify biedt ‘radiozender’-app Stations niet meer aan – IT Pro – Nieuws


Want zeg nou eerlijk welke telefoon + headset combo kan tidal native weergegeven?

Streaming wordt tegenwoordig ook gebruikt op “gewone” versterkers en “slimme” speakers, zelfs die in het luxe segment. Dat is heel snel standaard aan het worden. Je kan dan nog steeds terechte vragen stellen bij hoe groot en hoorbaar de verschillen zijn maar dat heeft niks te maken met de beperkingen van een telefoon of headset.

[quote]
Maar ontopic is er niet een spotify api die zoiets kan terugbrengen?
[/quote
Ik ben zo ver dat we wettelijk verplicht gaan stellen dat dit soort diensten een (volledige) api beschikbaar moeten stellen zodat content niet gebonden is aan de app van de provider. Ik snap dat de meeste mensen daar niet op zitten te wachten maar dat is omdat ze niet beter weten en wenig van techniek snappen.
Het doet me denken aan de tijd dat de PTT een monopolie op telefonie had en je verplicht was om je telefoon bij PTT te huren, andere telefoons waren verboden. Daarom hebben we 20 jaar dezelfde grijze telefoons gehad.

Ik zie twee motivaties om het niet te doen.

De ene is een angst voor piraterij. De niet-techneuten denken dat een api betekent dat iedereen alles vrij kan downloaden of streamen en dat je de deur open zet voor piraterij. Dat is natuurlijk voor 1% waar omdat een API het leven van iedereen makkelijker maakt, ook van piraten, maar het is niet alsof je veel tegen houdt zonder api. Dit is vooral onwetendheid aan het werk.
De andere motivatie is dat ze via de app meer aan hun gebruikers proberen te verdienen, of dat nu is via reclame, tracking, upselling of weet ik veel wat voor andere techniek. Als gebruiker zit ik daar natuurlijk niet op te wachten. Ik betaal voor de content en dat zou genoeg moeten zijn.

Overigens ben ik niet tegen goedkope diensten die hun geld op een andere manier verdienen, zoals reclame, maar als consument wil je de keuze hebben. Daarom vind ik het belangrijk om content en app los te trekken, zodat je niet verplicht bent om de app van dienst X te installeren als je de muziek van muzikant Y wil horen.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.