Entertainment

Tom Cruise sprak bij ‘Top Gun: Maverick’ veto uit over directe streamingsrelease


Met de komst en populariteit van streamingsdiensten liggen filmstudio’s vaak in een spagaat: wordt een nieuwe film meteen aan een zo breed mogelijk publiek gepresenteerd, of komen nog altijd de bioscopen eerst? In het geval van Top Gun: Maverick werd dit dilemma beslist door Tom Cruise, die glashard de film verbood om tegelijkertijd in de bioscoop en op streaming uit te komen.

Het tegelijkertijd uitkomen van films in de bioscopen en op streamingsdiensten (het zogeheten ‘day-and-date release’) is een gevoelig onderwerp geworden in de filmindustrie. Denis Villeneuve heeft openlijk laten weten dat hij baalde dat Dune: Part One tegelijkertijd op HBO Max verscheen als in de bioscopen, en Christopher Nolan zegde zelfs uit frustratie hierover zijn decennialange samenwerking met Warner Bros. op. In het geval van Tom Cruise zal het echter niet gebeuren dat een film met hem in de hoofdrol dat overkomt. “Dat gaat nooit gebeuren. Nooit,” aldus de filmster op het filmfestival in Cannes. De acteur vindt bioscopen namelijk te belangrijk voor de filmindustrie: “Ik heb veel gepraat met bioscoopeigenaren. De mensen die de popcorn serveren, degenen die het allemaal mogelijk maken. Ik weet wat jullie door moeten gaan. Weet dat we Mission: Impossible en Top Gun voor jullie in de bioscoop uitbrengen.”

Gemaakt voor het grote scherm

Cruise heeft echter nog een andere reden waarom hij weigert zijn films meteen uit te brengen op streamingsdiensten: “Ik maak films voor het grote scherm,” aldus de acteur. In het geval van Top Gun: Maverick is het duidelijk wat hij daarmee bedoelt. De heftige, enorm snelle gevechten tussen vliegtuigen komen namelijk ook volgens critici helemaal tot hun recht op een groot bioscoopscherm. Sowieso was de ontvangst van Top Gun: Maverick enorm positief: er is nagenoeg geen negatieve recensie over de film te vinden, en bij het filmfestival van Cannes hield het aanwezige publiek een staande ovatie minutenlang vol. Inmiddels is Cruise weer terug in de Verenigde Staten, waar hij bezig is met het maken van Mission: Impossible Dead Reckoning Part One en het vervolg daarop, waar al jarenlang aan gewerkt wordt.

Top Gun: Maverick is vanaf 24 mei te zien in de bioscoop. Een trailer voor de film vind je hieronder.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.