Politics

Twee doden en vijf gewonden na ‘korte achtervolging’ met spookrijder op A28

Een spookrijder heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de A28 een dodelijk ongeluk veroorzaakt door frontaal op een tegemoetkomende auto te botsen. De bestuuder van het voertuig waar de spookrijder op botste, een 35-jarige vrouw, overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Ook de spookrijder, een 30-jarige man, kwam om het leven. Vijf anderen raakten gewond bij het ongeluk dat plaatsvond bij het Drenthse Hooghalen. Dat meldt de politie zondagochtend.

Rond 00.30 uur kreeg de politie meerdere meldingen dat er een spookrijder met hoge snelheid over de A28 reed. Agenten probeerden de spookrijder tot stoppen te dwingen, wat nabij Assen ook leek te lukken. Toen agenten de bestuurder echter wilden controleren, ging hij er met hoge snelheid, andermaal spookrijdend, vandoor. „Er heeft een korte achtervolging plaatsgevonden”, zo meldt de politie.

Agenten probeerden het verkeer daarna stil te leggen en te waarschuwen, maar ter hoogte van Hooghalen botste het voertuig frontaal op een tegemoetkomend voertuig. Ook drie andere voertuigen waren betrokken bij het ongeval. Vijf inzittenden van die voertuigen raakten gewond. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie verrichtte getuigen- en sporenonderzoek, waardoor de A28 in beide richtingen vannacht urenlang afgesloten is geweest. Inmiddels is de weg weer open voor verkeer. De politie roept getuigen op zich te melden, en verzoekt ook mensen die dashcambeelden hebben van de spookrijder of de aanrijding deze beelden te delen.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.