Sports

Van Drongelen over heftig ongeluk: “Airbag redde mijn leven”


23 juni 2022 – Rick van Drongelen (23) is donderdag teruggekeerd op het trainingsveld van Union Berlin. De Nederlandse verdediger was op 4 mei dit kalenderjaar betrokken bij een auto-ongeluk in het Belgische Axel, maar kwam er met lichte verwondingen vanaf. En hij weet dat het ook heel anders had kunnen lopen. “Ik heb geluk gehad. De airbag heeft me gered.”

Van Drongelen over heftig ongeluk: "Airbag redde mijn leven"


Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat vertelt hij tegenover BILD over het ongeluk. Van Drongelen had volgens de eerste onderzoeken geen schuld aan het ongeval, waarbij een achttienjarige man om het leven kwam. De voetballer kwam er met twee gebroken vingers en een paar wonden op zijn knie en heup relatief goed vanaf. “Met mij gaat alles nu weer goed, ik ben blij dat ik hier weer kan zijn”, sprak hij opgelucht. 

Dat is begrijpelijk, aangezien de BMW van Van Drongelen total loss was en de tegenligger met wie hij in botsing kwam, zelfs is overleden. Het ongeluk gebeurde nabij het Zeeuwse Axel, toen de 23-jarige voormalige speler van Hamburger SV in de auto onderweg was naar de training van zijn club KV Mechelen. 

Lees ook: Van Drongelen ontslagen uit ziekenhuis; geen ernstig letsel

Perspectief Van Drongelen
Van Drongelen krijgt voor het nieuwe seizoen een nieuwe kans bij Union Berlin, maar de concurrentie achterin blijft onverminderd groot bij de Bundesliga-club. Hij heeft Dominique Heintz (28) voor zich als linkercentrale verdediger en Julian Ryerson (24) maakte eind vorig seizoen ook een sterke indruk op deze positie. De door PSV verhuurde Timo Bamgartl kan er ook spelen, al heeft hij nog even nodig om te herstellen na zijn de diagnose van teelbalkanker. Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.