News

Vandaag nog koel met ‘malse regen’, later in de week lokaal 30 graden

Het is vandaag vooral bewolkt. Af en toe valt een lichte bui. “Malse regen”, twitterde oud-weervrouw Helga van Leur. Een term die niet zo heel vaak wordt gebruikt.

Maar bij Buienradar kennen ze ‘m, en ze vinden het een prima kwalificatie voor vandaag. “Het is normale regen die heel rustig valt, vaak na een periode van warmte.”

Het blijft droog

Na malse regen komt zonneschijn. Morgen is in de ochtend in Limburg nog veel bewolking, ook valt daar mogelijk een bui, maar over het algemeen een rustige dag. Er zijn flinke zonnige perioden en het blijft droog. Het wordt maximaal zo’n 16 graden in het noordelijk kustgebied tot lokaal 23 graden in het zuidoosten. Het is nog wat fris. Of, zoals Sebastiaan van Buienradar zegt: “Thermisch gezien leven we morgen nog onder onze stand.”

De dagen daarna keert stabiel zomerweer terug. “Dinsdag doen we qua temperatuur echt een flinke stap omhoog. De wind komt dan uit het oosten. Dat zorgt voor warme lucht.”

Tropische temperaturen

Daarbij is het droog met veel zonneschijn en zo’n 25 graden. “Op donderdag zijn tropische temperaturen van ruim 30 graden in het binnenland zelfs niet uitgesloten.” Wel neemt vanaf donderdag en vrijdag de kans op een onweersbui toe. 

Of het zomerse weer doorzet is nu nog moeilijk om uitspraken over te doen.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.