Business

Verkoop Automotive Campus aan Marcel Boekhoorn van de baanDe verkoop van de Automotive Campus in Helmond aan investeerder Marcel Boekhoorn gaat niet door. De gemeente heeft de voorgenomen verkoop afgeblazen om te voorkomen dat de campus in buitenlandse handen valt.

Boekhoorn verkocht eerder de High Tech Campus in Eindhoven aan een partij uit Singapore. Dat is niet goed gevallen. De Tweede Kamer riep het kabinet op om te onderzoeken hoe in het vervolg bij andere campussen ongewenste invloed van buitenlandse partijen kon worden tegengegaan.

Het bedrijvenpark aan de Europaweg, dat ooit van Volvo was, biedt onderdak aan onder meer TNO, Tass en Altran. Er werken nu zo’n 1250 mensen, onder wie 600 studenten. Ook een van de eerste waterstoftankstations van Nederland is gevestigd op de campus.

De gemeente wil in principe wel mede-eigenaar van de campus blijven. Het publieke belang moet geborgd blijven. Wat in Eindhoven verkeerd is gegaan, moet hier worden voorkomen, zegt verantwoordelijk wethouder Serge van de Brug (VVD) tegen het Eindhovens Dagblad.

Kamerlid Amhaouch vindt dat ook de Automotive Campus voor staatsdeelneming in aanmerking moet komen. Met de ontwikkelaar van elektrische zonneauto’s Lightyear en startende bedrijven op het gebied van nieuwe batterijtechnologie kan de Helmondse campus uitgroeien ‘tot een van de boegbeelden van de nieuwe economie’.

 

 Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.