Sports

Verstappen tweede in F1-testdag Bahrein, Sainz zet Ferrari bovenaan

Nadat Sergio Perez de debatten in Bahrein had geopend voor Red Bull Racing, mocht Max Verstappen de hele vrijdag voor zijn rekening nemen. De wereldkampioen kon op die manier kennismaken met de doorontwikkelde RB18, al zijn de upgrades bij Red Bull Racing niet zo duidelijk zichtbaar als bij Mercedes. Voor de lunchpauze kwam Verstappen tot 45 ronden, na de lunch bleek het even wachten op de man met startnummer 1. Het maakt dat hij de grens van honderd afgelegde ronden niet heeft gehaald, al bleven noemenswaardige problemen eveneens uit voor Red Bull.

De dag van Verstappen kende twee gezichten. De eerste uren stonden grotendeels in het teken van lange runs, in de laatste twee uren werden de softs nog even van stal gehaald. Verstappen begon met een tamelijk voorzichtige aanzet op de C4-band en verbeterde zich nadien tot 1.34.011. Het zou genoeg blijken voor de tweede tijd van de dag. De wereldkampioen testte trouwens ook nog even hoe het volgen onder het nieuwe reglement gaat. Verstappen vocht een robbertje uit met voormalig teamgenoot Carlos Sainz, hetgeen beide coureurs wijzer maakt over duelleren met de nieuwe auto’s.

Ferrari opnieuw sterk, Hamilton stuitert door de woestijn

Diezelfde Sainz is aan het eind van de rit bovenaan de tijdenlijst te vinden. Ferrari maakt alle testdagen een goede indruk en daar is vrijdag weinig aan veranderd. Het team kende weer een probleemloze dag en perste er op softs met gemak snelle rondetijden uit. Op de C4-band, dezelfde compound als Verstappen dus, liet de Spanjaard de klok stoppen op 1.33.532.

Het is genoeg gebleken voor een nieuwe toptijd van de scharlakenrode brigade. Lance Stroll posteert zijn Aston Martin achter Verstappen op plek drie, nog voor Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen nam het stuur na de middag over van zijn jongere teamgenoot George Russell. Waar Russell in de ochtenduren weinig last van porpoising had, was het stuiteren bij Hamilton in extreme mate terug. Het lijkt samen te hangen met de lage rijhoogte waar Mercedes ‘s middags mee heeft gereden, wellicht om alvast te experimenteren voor het raceweekend.

Achter Stroll – die aan het eind nog stilviel – en de twee titelprotagonisten van vorig jaar completeert Esteban Ocon de top-vijf. De Fransman kende met 111 ronden een productieve dag voor Alpine, al kwam er nog wel een kleine kink in de kabel. Met nog ruim een uur op de klok moest de Fransman zijn bolide parkeren in de tweede sector. Met 111 ronden staat Alpine echter nog altijd tweede in de lijst met afgelegde ronden, achter de AlphaTauri van Yuki Tsunoda. Aan de andere kant van het spectrum is Williams te vinden, dat door de brandende remmen en gesmolten ophanging van Nicholas Latifi is blijven steken op twaalf stuks.

Uitslag: Formule 1-test Bahrein, tweede dag

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.