Sports

Vitesse op rapport: geen onvoldoendes, duel met meerdere gezichten voor Wittek

Een dapper Vitesse staat na ruim negentig minuten spelen tegen AS Roma met lege handen na een last-minute treffer van Tammy Abraham. Geen onvoldoendes bij de Arnhemmers, die streden voor elke meter. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Jeroen Houwen – 6: Het ziet er af en toe wat weifelend uit bij de Vitesse-doelman, maar hij deed weinig verkeerd op bezoek in Rome. Bij de treffer van Abraham vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd kon hij weinig doen.

Eli Dasa – 6,5: Was op de meest gekke plekken op het veld te vinden in de eerste helft en leek bij vlagen op een centrale middenvelder. Leverde de assist op zijn collega-back Wittek bij de 0-1.

Danilho Doekhi – 7: De organisatie stond goed bij Vitesse, en dat hadden de Arnhemmers mede te danken aan het rustige optreden van de aanvoerder. Tammy Abraham werd vakkundig uit de wedstrijd gespeeld, tot dat moment vlak voor tijd…

Riechedly Bazoer – 7: Verving de geschorste Dominik Oroz en trok veelvuldig naar de rechterkant van het veld. Deed weinig verkeerd tegen een consoliderend Roma en wist bijna elke bal bij een medespeler te krijgen. Een prima prestatie in de Italiaanse hoofdstad.

Jacob Rasmussen – 6: Speelde solide en deed wat hij moest doen. Was niet bang om er hard in te gaan en dat heeft Roma-back Matías Viña geweten. Rasmussen ontving er wel geel voor.

Maximilian Wittek – 6: Speelde in de eerste helft ongelukkig en leverde veel ballen in, maar dat vergat iedereen toen de Duitser Vitesse in de tweede helft op een 0-1 voorsprong pegelde. En hoe: hij ramde de bal met een fabelachtige volley achter Rui Patrício. Daarmee wist hij zijn beoordeling in eerste instantie op te krikken, maar de back verloor bij de 1-1 van Roma zijn tegenstander Rick Karsdorp uit het oog. Die legde de bal vervolgens op een presenteerblaadje voor Abraham.

Sondre Tronstad – 6,5: Speelde een sterke wedstrijd op het Vitesse-middenveld en liep de nodige gaten dicht. Door zijn spel is het voor andere spelers mogelijk om uit te blinken.

Toni Domgjoni – 6: Maakte de nodige vuile meters en wist het de Roma-spelers knap lastig te maken. Kwam fysiek af en toe wat tekort, maar vocht voor iedere meter.

Daan Huisman – 5,5: Kreeg een gigantische klap te verwerken na een snoeiharde overtreding van Roger Ibañez en kwam hard met zijn hoofd op het gras terecht. Hij kon verder, maar kwam duidelijk tekort tegen de veel sterkere spelers van Roma. Nog voor er een uur gespeeld was, werd hij naar de kant gehaald.

Adrian Grbic – 5,5: Was in de eerste helft nog het dichtst bij een Vitesse-treffer met een vrije trap van grote afstand, maar had daarna weinig in te brengen tegen de sterke Roma-verdedigers. In de tweede helft kreeg hij op aangeven van Openda een prima kans, maar de Oostenrijkse spits raakte de bal compleet verkeerd.

Loïs Openda – 6: Schuwde de duels niet en kegelde Ibañez een keer de reclameborden in, maar dat was eigenlijk ook het enige wapenfeit van de Belgische aanvaller. 

Invallers:

Yann Gboho – 6: Kwam na 60 minuten spelen binnen de lijnen voor Huisman, maar écht zijn stempel drukken kon de Ivoriaan niet. Kreeg een keer een mogelijkheid tot een schot, maar daar zat een Roma-been tussen.

Thomas Buitink – x: Kwam na 93 minuten spelen binnen de lijnen voor Bazoer, maar speelde te kort voor een beoordeling.

Nikolai Baden Frederiksen – x: Kwam na 93 minuten spelen binnen de lijnen voor Domgjoni, maar speelde te kort voor een beoordeling.

(Gijs Groeneveld/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s

Meer video’sSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.