Sports

“Volgens Italiaanse media waren Feyenoord, Ajax en PSV stekeblind”


13:31 – Jerdy Schouten kan vanavond (vrijdag) zijn eerste minuten in het Nederlands elftal maken. Om daar te komen bewandelde de middenvelder een bijzondere route. Via ADO Den Haag, Telstar en Excelsior belandde hij bij Bologna, terwijl de Nederlandse topclubs – volgens Emile Schelvis – hebben liggen slapen.

"Volgens Italiaanse media waren Feyenoord, Ajax en PSV stekeblind"


Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De Rotterdamse voetbalverslaggever sprak drie jaar geleden nog met Martin van Geel, destijds technisch directeur van Feyenoord. “Dat ging over Jerdy Schouten”, vertelde hij aan NU.nl. “Ik zei dat Feyenoord hem moest halen. Zo’n goede voetballer, opgegroeid onder de rook van Rotterdam. Maar ja, Van Geel heeft niet geluisterd.”

Dat lag overigens niet alleen aan Van Geel. ADO besloot het contract van Schouten niet te verlengen en via Telstar kwam hij bij Excelsior terecht. “Ik heb hem dat hele jaar bij Excelsior gevolgd – met verbazing”, aldus Schelvis. “Hij was toen al goed. Niet dat ik dacht: die haalt Oranje. Maar tegen Feyenoord speelde hij wel gewoon Tonny Vilhena uit de wedstrijd.”

Stekeblind
Ook na zijn jaar bij Excelsior bleef interesse van de grotere Nederlandse clubs uit. Waarom? “Die vraag stond vorig jaar letterlijk in de krant na Bologna tegen Internazionale: hoe kan het dat Feyenoord, Ajax en PSV Schouten over het hoofd hebben gezien? Die clubs zijn stekeblind, was de conclusie.”

“Het komt misschien ook een beetje door het karakter van Schouten”, voegde Schelvis daar zelf echter nog aan toe. “Het is geen jongen die zichzelf op de borst klopt en roept: hier ben ik. Maar hij is echt niet minder dan Aursnes. Het tactisch inzicht van Schouten is zelfs beter. En hij is vooral harder. Niet voor niets staat hij op de radar bij Italiaanse topclubs.”Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.