Politics

VVD, CDA op verlies, D66 maakt duikvlucht met tot wel 9 zetels verlies

Volgens Peilingwijzer staan de coalitiepartijen, met uitzondering van de ChristenUnie (+1), op fors verlies. VVD en CDA gaan onderuit, maar D66 spant de kroon met tot wel 9 zetels verlies in de peilingen.

De VVD gaat, ondanks alles, nog altijd aan kop met 31 zetels, na een verlies in de peilingen van -3 zetels. Voor het CDA is het ook huilen, zij staan momenteel op 9 zetels in de peilingen, na een verlies van -6 zetels.

Maar de absolute ravage is bij D66. Zij zouden nu nog maar 15 zetels kunnen behalen en zouden daarmee maar liefst 9 zetels moeten inleveren. De hele aanpak rondom de MeToo-schandalen binnen de partij wordt niet als geloofwaardig beschouwd, meldt de NOS. Hierdoor komt de partij met 1 zetel verschil onder de tweede partij in de peilingen te staan: de PVV (16, -1).

Op links en rechts zijn de verliezers respectievelijk de SP (8, -1) en FvD (5, -3). Alle andere oppositiepartijen, van links tot rechts, staan licht tot behóórlijk ver in de plus.

Het lijkt er sterk op dat de PvdA en GroenLinks profiteren van het falende charme-offensief van Sigrid Kaag en de rest van de D66-managementkliek. De PvdA krijgt er een fictieve zetel bij, terwijl GroenLinks 50 procent groeit (12, +4). De PvdD kan op twee extra zetels rekenen, voor 8 in totaal. En Denk staat momenteel op 4 (+1).

Peilingwijzer: VVD, CDA op verlies, D66 maakt duikvlucht met tot wel 9 zetels verlies

De echte uitschieters vindt men echter op rechts. JA21 zou er zomaar 6 bij kunnen krijgen en staat daarmee op ongeveer 9 zetels. Maar de BoerBurgerBeweging (BBB) zou van 1 naar 6-10 kunnen gaan als er nu verkiezingen zouden worden uitgeroepen.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android,
en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de
app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter
alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Het lijkt er dus sterk op dat zowel linkse als rechtse stemmers simpelweg klaar zijn met de coalitiepartijen en een keer iets anders willen. Linkse stemmers wijken voornamelijk uit naar oude vertrouwde partijen zoals PvdA en GroenLinks, terwijl rechtse stemmers de nieuwelingen (JA21, BBB) wel een kans willen geven.


Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net
als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis
leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten
afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen,
en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van.
Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het
betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.